Villasukat veteraaneille

Valtakunnallinen Facebook-ryhmä Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta kannusti neulomaan Sotiemme veteraaneille villasukkia. Sukkahankkeen käynnisti oululainen Jaana Willman kesäkuussa 2016. Ryhmän tavoitteena oli neuloa jokaiselle tunnuksen omaavalle Sotiemme vetaraanille yhdenmukaiset ns. juhlavuoden villasukat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Ryhmässä oli parhaimmillaan yli 8000 jäsentä, joista aktiivineulojia oli noin 2500. Ryhmä sai tavoitteensa 18 000 sukkaparia neulottua jo tammikuussa 2017- kokonaismääräksi tuli lopulta jopa yli 21 000 paria!

Keski-Suomessa sukkia neulottiin noin 2 000 paria, kertoo alueen yhteyshenkilö Päivi Junikka. Maakunnassamme on jaettu juhlavuosisukat yhteensä reilulle 700:lle rintamatunnuksen omaavalle veteraanille ja lotalle jo viime kevään aikana. Jako on tapahtunut erilaisissa veteraaneille järjestetyissä tapahtumissa sekä kotikäynnein paikallisten veteraaniyhdistysten edustajien kanssa. Myös järjestöihin kuulumattomat veteraanit on pyritty huomioimaan mahdollisuuksien mukaan. Osa Keski-Suomessa neulotuista sukista on lähetetty lämmittämään Helsingin ja Pohjois-Karjalan veteraanien jalkoja. Näiden villasukkien myötä ryhmä on halunnut osoittaa kiitoksensa ja kunnioituksensa Sotiemme veteraaneja kohtaan.

Jos vielä on sellaisia tunnuksen omaavia veteraaneja tai lottia, jotka eivät ole sukkia saaneet, olkaa yhteydessä paikallisen veteraaniyhdistysten edustajiin.

 – verkkotoimittaja Eila Keinonen, kuva Päivi Junikka.