Kiitos, sotiemme veteraanit

Suomen itsenäisyyden juhlavuotena on vietetty myös Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n 60-vuotista taivalta eri puolilla maata. Myöskin reserviläiset ovat olleet tukena erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä ja osallistujina. Keski-Suomessa näitä tilaisuuksia ovat olleet mm. Sotiemme veteraanien seutukunnallinen kirkkopyhä Jämsässä ja Konnevedellä 17.9. ja Viitasaarella 24.9. Kirkonmenojen jälkeen on laskettu seppele sankarihaudoilla perinteisin menoin: sankaripaadelle olivat ryhmittyneenä kunniavartiomiehet, sekä lippuosasto rivissään veteraani- ja reserviläisyhdistysten liput, ensimmäisenä Suomenlippu airueiden kanssa. Talvisodan alkamispäivänä 30.11. oli Talvisotaseminaari Jyväskylän yliopistolla. Tilaisuus oli yleisömenestys ja erityisesti sotaveteraani Martti Mäkisen ja lottaveteraanien Aino Lehtosen ja Pirkko Jalkasen omakohtaisia kokemuksia kuunneltiin herkällä korvalla.

Puolustusvoimien ylipäällikön kiitoskirje
Keski-Suomen Sotaveteraanipiirin alueella on käyty tervehtimässä jokaista sotaveteraanijäsentä henkilökohtaisesti syys- ja lokakuussa. Runsaalle 400:lle veteraanille luettiin ja luovutettiin puolustusvoimien ylipäällikön, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion allekirjoittama kunniakirja.
tilaisuudet herkistivät, olen kiitollinen, kun sain olla viemässä tätä tärkeää viestiä näille meidän kunniakansalaisille – kertoi eräskin tervehdyskäynnille osallistunut. Kunniakirjan viemisen yhteydessä jokaiselle veteraanille annettiin myös Pandan lahjoittama Suomen juhlavuoden konvehtirasia.

Kunniakirjan teksti päättyy seuraavasti: ”Veteraanien jättämä perinne on myös tulevien sukupolvien voimavaraa. Sen pitäminen ajankohtaisena ja elävänä on meidän yhteinen tavoitteemme. Sotaveteraaniliiton tunnuslause, ”Veteraania ei jätetä”, sopii kaikkien suomalaisten ohjenuoraksi. Me kiitämme, emmekä unohda”.