Paukkulan ampumaradalla järjestettiin vuonna 2023 yhteensä 16 pistooliampumakilpailua:

• 11 pienoispistoolikisaa
  • 3 perinnepistoolikisaa
  • 2 isopistoolikisaa

Kilpailuihin osallistui 36 eri ampujaa. Keskimäärin osallistujia oli 16 per kilpailu. Eniten osanottajia oli 11.5. järjestetyssä kilpailussa, yhteensä 19.

Pienoispistoolin osalta tuloksissa pisteiden keskiarvo oli 453 (455 v. 2022). Parhaat keskiarvot:

• Juha Dahlman 515
  • Jari Kiviniemi  509
  • Alpo Tuikka  503

Keski-Suomen reservipiirien perinnepistoolin mestaruuden voitti Tapio Paappanen tuloksella 268, lähes 9:n tahtia siis.

Perinnepistoolin piirinmestaruuskilpailut 14.9.

Keski-Suomen reservipiirien perinnepistoolin mestaruuskilpailu pidettiin Paukkulassa torstaina 14.9.2023. Kilpailu vietiin läpi raikkaassa syksyisessä poutasäässä, lämpötila 13 °C.

Kohdistuslaukausten jälkeen ammuttiin 30 ls kilpailu, viiden laukauksen sarjoissa. Osallistujia kisassa oli 12, eniten H60-sarjassa. Matti Minkkinen toimi ammunnanjohtajana.

Päivän paras tulos, 268 pistettä, kirjattiin Tapio Paappaselle. Hänellä oli myös paras viiden laukauksen sarja, 47.

Jouhtisvuoren malja Cup 2023 lopputulokset

Jouhtisvuoren kauden 2023 viides ja viimeinen tarkka-ammunta-cupkilpailu pidettiin 13.9. Cupin voitti Juhani Salonen neljän kilpailun keskiarvotuloksella 263.50. Marika Silvasti oli toinen. Eino Peltoluodon ja Maarit Minkkisen neljän kisan keskiarvotulos oli molemmilla 261.25, joten kolmas sija ratkaistiin neljän kilpailun kymppien määrällä. Einolla niitä oli 30 ja Maaritilla 28, joten kolmas sija meni Einon nimiin. Alla lopputulokset.

Cup 5 tulokset
Lopputulokset

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL-III

Pienoiskiväärin sarjakilpailut saatiin päätökseen sunnuntaina 3.9. Samalla pidettiin Keski-Suomen reservipiirien mestaruuskilpailu 50 m kiväärin virallisissa lajeissa.

Ampumakeli oli lähes optimaalinen, ellei ajoittaisia tuulenhenkäisyjä lasketa.

Jari Lehtinen hyödynsi hyvän kelin tekemällä kaksi uutta piirinennätystä H60-sarjassa. 60 ls makuun ennätys kirjoitetaan nyt lukemin 593 (98+99+100+100+100+96) ja 3×20 ls asentokisan 561 (183+198+180). Makuun tulos on myös H-sarjan uusi ennätys.

Pentti Ihalainen Jämsän Seudun Reserviupseereista teki myös ennätyksen H80 sarjan 2×30 ls kisassa lukemin 350.

TA-sarjassakin oli muutama kohtuullinen tulos: Vesa Arpiainen ja Harri Pietiläinen tekivät 293 ja Juhani Salonen 292.

Veikko Lindin kiertopalkinto 20 ls makuukisasta matkasi jälleen Joutsaan tällä kertaa Juha Halttusen haltuun.

Jari Lehtisen lahjoittaman 60 ls makuukisan kiertopalkinnon vei lahjoittaja itse.

Keski-Suomen reservipiirien ampumajuoksun mestaruuskilpailut 2.9.

Keski-Suomen reservipiirien ampumajuoksun mestaruuskilpailut kilpailtiin Kuikassa lauantaina 2.9.

Keski-Suomen reservipiirien pistoolilajien piirinmestaruuskilpailut 27.8.

Keski-Suomen reservipiirien pistoolilajien mestaruudet ratkottiin sunnuntaina 27.8.2023 Luhangan Laidonkankaan ampumaradalla Luhangan Ampujien toimiessa kisan järjestäjänä. Uusia piirien ennätyksiä saatiin kaksi kappaletta Jyväskylän Seudun Reserviläisten Sirkka Ylistön toimesta sarjassa D60 25m pistoolissa ja 25m pistooli pika-ammunnassa.

Tässä tulokset ja ennätysluettelo

Pistooliampumajuoksun mestaruuskilpailut 17.8.

Keski-Suomen reservipiirien pistooliampumajuoksun mestaruudesta kilpailtiin Uuraisten Paukkulan ampumaradalla torstaina 17.8. Sää oli erinomainen, pilvipoutaista, lämpötila +19 °C. Osallistujia oli kaikkiaan 13, eniten H70- ja H75-sarjassa, molemmissa 3.

Kilpailunjohtaja Matti Minkkinen ampui lähtölaukauksen ko 18 mustaruutikiväärillä. Ammunnan johtajana toimi Hannu Linna. Huolto toimi jälleen erinomaisesti: Maanpuolustusnaiset olivat järjestäneet Paukkulan majalle kanttiinin, tarjolla oli mehua, kahvia ja pientä purtavaa. Lopuksi Matti Minkkinen julisti lopputulokset, mitalisteille jaettiin piirin mitalit ja palkintoja riitti kaikille osanottajille.

Kenraali Cup & J-P Pysti Cup 2023

Kenraali Cup & J-P Pysti Cup 2023 saatiin päätökseen lauantaina 12.8.

J-P Pysti Cup 1/2023

Perinnepistoolikilpailu Paukkulassa 3.8.

Osallistujia Paukkulassa oli yhteensä 9. Sää oli pilvipoutainen, 21 °C.

Kärkikolmikko oli Heikki Helasterä (247), Tapio Paappanen (244) ja Ari Auvinen (243).

Tulokset kokonaisuudessaan ampumapöytäkirjassa.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL-II 2.8.

Ampumakeli vaihteli päivänpaisteesta sateeseen ja kovasta tuulesta tyyneen… eli kaikkea oli tarjolla. Erityisesti kiikaripyssymiehillä olisi nyt ollut paikka kovien tulosten teolle. Parhaaksi jäi siinä lajissa tällä kertaa Juhani Salosen 294.

Perinteisissä lajeissa pohjat teki Jari Lehtinen: makuu 60 ls 584 ja asennot 3×20 ls 555.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu Luhanka-II 19.7.

Jouhtisvuoren malja Cup III 19.7.

Jouhtisvuoren kolmas cup-kilpailu kilpailtiin 19.7. Ampujia oli 24.

Karstulan ampumaviikko 1.7.–8.7.

Karstulan kelit olivat aika vaativat tällä(kin) kertaa, mutta tuli siellä muutama ihan kelpo tulos. Kemppaisen Jani teki 60 ls makuukisassa 586. Ainoan TA-sarjan suorituksen teki Vesa Arpiainen ja ottikin sillä TA-kisan kärkipaikan tehtyään 294.

RESUL Falling Plates 17.6.

RESUL:n Falling Plate -ammunnan SM-kilpailut kilpailtiin Mikkelissä lauantaina 17.6. Keski-Suomesta Tapio Paappanen sijoittui pistoolissa vakioluokan 50-sarjassa viidenneksi ja Raimo Ranta seitsemänneksi.

Tulokset: kivääri ja pistooli

Jouhtisvuoren malja Cup II 21.6.

Jouhtisvuoren toinen cup-kilpailu pidettiin 21.6. Osallistujia oli tällä kertaa 26.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu Luhanka-I 14.6.

Reserviläisammunnan Keski-Suomen PM-kilpailut 10.6.

Reserviläisammunnan Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailut kilpailtiin 10.6. Keuruulla.

Jouhtisvuoren malja Cup I 31.5.

Konneveden Jouhtisvuoren ensimmäinen tarkka-ammunta-cupkilpailu kisattiin 31.5. Ampujia oli 22.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL-I 24.5.

Ensimmäinen pienoiskiväärin sarjakilpailu pidettiin keskiviikkona 24.5. KSA:n ampumaradalla. Tulokset eivät päätä huimanneet. Syynä saattoi osittain olla aika tiukasti puhallellut tuuli ja toisaalta ampujatkaan eivät ehkä vielä oikein olleet kesäiskussa. TA-sarjan avoimessa luokassa kuitenkin Laukaan Reserviläisten Juha Dahlman teki kohtalaisen tuloksen 291 pistettä.

Perinnepistoolikilpailu Paukkulassa 16.5.

Paukkulan ampumaradan kauden 2023 ensimmäinen perinnepistoolikisa pidettiin tiistaina 16.5. Lämpötila oli 14 °C, tihkusadetta silloin tällöin, ei juuri haitannut kisaa. Osallistujia oli saapunut paikalle 9.

Kolmen kärki:

1.Ari Auvinen242
2.Mika Karala225
3.Jari Kiviniemi214

Keski-Suomen reservipiirien pistooliampumahiihdon mestaruuskilpailut Kuikassa 26.2.

Tulokset

Keski-Suomen reservipiirien ampumahiihdon mestaruuskilpailut Kuikassa 25.2.

Tulokset

Keski-Suomen reservipiirien mestaruuskilpailut ilma-aseilla 29.1.

Kilpailukausi 2023 lähti käyntiin ilma-aseiden piirinmestaruuskilpailuilla Tikkakoskella sunnuntaina 29.1.