Kilpailutulokset 2021

Keski-Suomen reservipiirien perinnepistoolin mestaruuskilpailut 8.9.

Kuva: Jari Kiviniemi

Keski-Suomen reservipiirien perinnepistoolin mestaruuskilpailut järjestettiin Uuraisten Paukkulan ampumaradalla keskiviikkona 8.9.2021. Kilpailu vietiin läpi +16 °C:een poutasäässä. Tuuli puhalteli puuskissa 2–5 m/s lännen suunnasta, loppua kohti oli jo tyynempää.

Osallistujia oli mukavasti, 12 henkilöä. Matti Minkkinen toimi ammunnanjohtajana. Kohdistuslaukausten jälkeen ammuttiin 30 ls:n kilpailu viiden laukauksen sarjoissa.

3. Georg Spiridovitsh   ÄäneRU     72

Keski-Suomen reservipiirien pistoolimestaruuskilpailut 5.9.

Kuva: Kari Laitinen
Piirien pistoolimestaruuskilpailuissa kolme uutta ennätystä ja uusia mestareita

Keski-Suomen Reservipiirien mestaruuksista pistoolilajeissa kilpailtiin sunnuntaina 5.9.2021 Keski-Suomen Ampujien radalla Laukaan Rajamäessä Jyväskylän Seudun Reserviläisten toimiessa kilpailun järjestäjänä. Viileässä, mutta aurinkoisessa syyssäässä paikalla oli parikymmentä kilpailijaa. Päivän parhaimmista tuloksista vastasivat Hannu Räsänen Tikkakosken Reserviläisistä ja Sirkka Ylistö Jyväskylän Seudun Reserviläisistä. Räsänen ampui uudeksi piirien ennätykseksi 25m pistooli pika-ammunnassa H60-sarjassa tuloksen 562 ja Ylistö 25m pistoolissa D60-sarjassa 499 ja 25m pistooli pika-ammunnassa D60-sarjan ennätykseksi 480 pistettä.

H-sarjassa kaikissa kolmessa lajissa saatiin uusia piirien mestareita. Jussi Isosävi Saarijärven Reserviläisistä voitti 25m pistoolin tuloksella 523. Miikka Maunula Saarijärven Reserviupseereista puolestaan voitti 25m pistooli pika-ammunnan ja 25m isopistoolin molemmat tuloksella 509. Mestaruudet ovat molemmille ensimmäiset laatuaan. Jyväskylän Seudun Reserviläiset onnittelee mitalisteja ja kiittää osallistujia sekä toimitsijoita hyvin sujuneesta kilpailusta.

Alla tulokset ja ennätykset.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu 2021 ja reservipiirien mestaruuskilpailut 50 m kiväärilajeissa 4.9.

Ennätykset paukkuivat 50 m kiväärilajien mestaruuskisoissa

Reserviläisten sarjakilpailut on tältä kesältä saatu päätökseen – tosin vähän vajaalla ohjelmalla, koska Karstulan ampumaviikko ja ResUL:n mestaruuskisat jäivät pitämättä.

Kotinurkissa tehtiin kuitenkin komeita tuloksia erityisesti lauantain piirinmestaruuskisassa, vaikka keli ei ollut tulosten teolle kovinkaan suotuisa (kylmä ja tuulinen). Komeimman kymppisaaliin keräsi Jukka Salila H70-sarjassa pienoiskiväärin 60ls makuukisassa tuloksella 591. Tulos on uusi komea piirinennätys ja koska se ylittää H-sarjan ennätyksenkin, niin se noteerataan myös H-sarjan ennätykseksi. Eikä Jukalta siihen jäänyt ennätysten teko, sillä toinen piirinennätys syntyi 2x30ls kilpailussa pistein 565. Todettakoon vielä, että molemmat Jukan tulokset ylittävät voimassa olevat ko. ikäsarjojen SE-tulokset.

Myös Jari Lehtinen paranteli omissa nimissään viime vuodelta ollutta piirinennätystä H60-sarjan 3x20ls kisassa tehden nyt 557.

Sarjakisan osalta nähtiin hyviä loppukirejä TA-sarjassa. Jami Siukola nousi kokonaiskisan kakkoseksi tehtyään 293p ja Timo Hyden kolmanneksi pistettä heikommalla tuloksella. Kauppisen Anne piti kisan kärkipaikan aiemmin kesällä ampumallaan 296p tuloksella.

20ls makuukilpailussa Joutsan Seudun Reserviläisten keskinäinen nokkimisjärjestys vaihtui Ari Minkkisen noustessa hyvällä tuloksella kokonaiskilpailussa viime vuotisen voittajan Eero Sieväsen ohi. Näin ollen Veikko Lindin lahjoittama kiertopalkinto vaihtaa omistajaa.

60ls:n makuun joukkuekisan kiertopalkinnon vei jälleen Vaajakosken Reserviläiset joukkueella Jari Lehtinen, Veijo Sivula ja Vesa Arpiainen.

Jari Lehtisen lahjoittama 60ls kilpailun henkilökohtainen kiertopalkinto jäi taas lahjoittajalle itselleen.

Ensi keväänä jatketaan.

Pistooliampumajuoksun mestaruuskilpailut Paukkulassa 12.8.

Kilpailun lähtölaukaus ammuttiin klo 18. Kuva: Jari Kiviniemi

Ääneseudun Reserviläisten järjestämä Keski-Suomen reservipiirien pistooliampumajuoksun mestaruuskilpailut kilpailtiin torstaina 12.8. Uuraisten Paukkulan ampuradalla. Sää oli pilvipoutainen, tosin kohdistusten aikana saatiin rankka sadekuuro, joka raikasti ilmaa.

Osallistujia oli kaikkiaan 23, H75-sarjassa eniten (5), yleisessä sarjassa mukavat 4. Parhaista ammuntatuloksista kisassa vastasivat Saku Liehu ja Lauri Ojala 2 sakolla, hienosti osuttu.

Kilpailunjohtaja Matti Minkkinen ampui lähtölaukauksen. Ammunnan johtajana toimi Hannu Linna. Huolto toimi jälleen erinomaisesti, Maanpuolustusnaiset olivat järjestäneet Paukkulan majalle kanttiinin, jossa oli tarjolla mehua, kahvia ja pientä purtavaa. Lopuksi Matti Minkkinen julisti lopputulokset, mitalistit saivat piirin mitalit ja tavarapalkintoja riitti kaikille osallistujille.

Tässä tulokset.

Palkintojen jaon jälkeen osanottajat ja toimitsijat yhteiskuvassa. Kuva: Jari Kiviniemi

Reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut Keuruulla 8.8.

Keski-Suomen reservipiirien reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut kilpailtiin Keuruulla sunnuntaina 8.8.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL II

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL II kilpailtiin keskiviikkona 4.8. erinomaisessa kesäsäässä.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu Luhanka II

Luhangassa kisattiin keskiviikkona 21.7. pienoiskiväärin sarjakilpailu toiseen kertaan tänä kesänä. Ampumakeli oli tällä kertaa tavanomainen Luhangan keli eli melko paha vastavalo ja tuultakin riitti niin, että viirien liikkeisiin piti suhtautua vakavasti. Jari Lehtinen oli tuulessa sen verran mukana, että teki 60 laukauksen makuukisassa kohtalaisen tuloksen 586.

Perinnepistoolikilpailu Paukkulan ampumaradalla 14.7.

Paukkulan ampumaradalla Uuraisilla ammuttiin perinnepistoolikilpailu keskiviikkona 14.7. Sää oli helteinen +30 °C, heikko tuulenvire. Osallistujia oli mukavasti, 11 ampujaa. Matti Minkkinen toimi ammunnanjohtajana.

Kohdistuslaukausten jälkeen ammuttiin 30 laukauksen kilpailu, viiden laukauksen sarjoissa. Kahden käden ote oli sallittu.

Kärkikolmikko oli seuraava:

1. Ari Auvinen
  2. Mika Karala
  3. Matti Hyvärinen

Tässä kaikki tulokset.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu Luhanka I

Luhangassa kisattiin keskiviikkona 16.6. pienoiskiväärin sarjakilpailu poikkeuksellisen hyvässä säässä: lämpötila sopiva, tuuli vähäistä ja sen verran pilviharsoa, ettei aurinko paistanut silmille (paitsi kisan vähän myöhemmin aloittaneilla).

Perinnepistooliammunta Keuruulla 26.5.

Keuruulla ammuttiin tuulisessa ja koleassa säässä perinnepistoolikisa 50 metrin matkalta keskiviikkona 26.5. Osallistujia oli 12.

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL I

Keski-Suomen reservipiirien pienoiskiväärin sarjakilpailun ensimmäinen osakilpailu JKL-1 kilpailtiin keskiviikkona 19.5. Kilpailu saatiin vietyä läpi erinomaisessa säässä.

Pertti Lounin muistoammunnat 8.5.

Pertti Lounin muistoammunnat kisattiin lauantaina 8.5. Korpilahden Vihtakankaan ampumaradalla. Kilpailuun osallistui 24 ampujaa.

Perinnepistoolikilpailu Paukkulassa 5.5

Perinnepistooleilla paukuteltiin Paukkulassa torstaina 5.5.2021. Sää oli viileä, +6°C, itäinen raikas tuulenvire 3 – 5 m/s, puolipilvinen pouta. Osanottajia oli mukavasti, 15 henkilöä. Matti Minkkinen toimi ammunnanjohtajana.

Kohdistuslaukausten jälkeen ammuttiin 30 ls kilpailu, viiden laukauksen sarjoissa. Sarjoja oli 2, yli ja alle 60-vuotiaat.