Talvisodan muistokilpailu ammuttiin sunnuntaina 27.11. Keuruulla. Tässä tulokset

Ennätykset pistoolilajeissa ja ilma-aseilla 2022

Tässä ennätysluettelo

Keski-Suomen reservipiirien pienoiskiväärin sarjakilpailun lopputulokset

Reserviläisten pienoiskiväärin sarjakilpailu on saatu päätökseen tämän vuoden osalta, kun ResUL:n mestaruudet ratkottiin syyskuun toisena viikonloppuna pienoiskiväärilajien osalta Kouvolan Tyrrissä.

Keski-Suomesta paikalla oli vain kolme ampujaa, mutta saatiin menestystä silläkin joukolla. Juhani Ahola otti mestaruuden 60 ls makuukisassa H80-sarjassa ja Jukka Salila hopeaa samassa lajissa H70-sarjassa. Jukka täydensi menestystään vielä pronssilla H70-asentokisassa. Em. menestyksensä myötä Juhani Ahola vie 60 ls makuukisan kiertopalkinnon kaappiinsa vuodeksi. Eroa tuli kakkoseksi jääneeseen Jari Lehtiseen peräti pisteen puolikas.

Osallistujamäärässä jäätiin hiukan viime vuodesta; oli itse asiassa kisan historian pienin osallistujamäärä. Osittaisena syynä tähän tosin on se, että Luhangan osakilpailut jäivät tänä vuonna pitämättä.

Pienoiskiväärin sarjakilpailun 2022 lopputulokset

Keksi-Suomen reservipiirien perinnepistoolin pm-kilpailu 15.9.

Keski-Suomen reservipiirien perinnepistoolin mestaruuskilpailu pidettiin Paukkulassa torstaina 15.9.2022. Syksyinen pilvinen sää, 12 °C, hiukan tihuutteli satunnaisesti vettä. Kisan loppupuolella alkoi jo hiukan hämärtää.

Kohdistuslaukausten jälkeen ammuttiin 30 ls kilpailu, viiden laukauksen sarjoissa. Osallistujia kisassa oli mukavasti 18. Ammunnanjohtajana toimi Matti Minkkinen.

Kenraali Cup & J-P Pysti Cup, 3. ja 4. osakilpailu

Kenraali Cupin & J-P Pysti Cupin kolmas osakilpailu kilpailtiin lauantaina 27.8. ja neljäs eli viimeinen osakilpailu lauantaina 3.9.

Kokonaiscupin voiton molemmissa cupeissa vei tänä vuonna Kaj Niinisalo. Toiseksi sijoittui Tapio Harju ja kolmanneksi Rauno Stranius.

J-P Pysti Cup 2022 lopputulokset

Keski-Suomen reservipiirien pistoolimestaruuskilpailu 28.8.

Keski-Suomen reservipiirien pistoolimestaruuskilpailu kilpailtiin sunnuntaina 28.8. Rajamäen ampumaradalla.

Tässä tulokset

Keski-Suomen reservipiirien pienoiskiväärin pm-kilpailu ja sarjakilpailu JKL III 27.8.

50 m kiväärin pm-kilpailu sekä pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL III kisattiin lauantaina 27.8.

Harri Liimatainen teki TA-sarjan avoimessa luokassa tuloksen 293. Harri urakoi myös TA-sarjan vakioluokassa ja nousi siinäkin voittajaksi tuloksella 266. Ari Minkkinen ampui 20 ls makuukilpailussa hienosti kesän parhaan 189 ja ratkaisi sillä selvän voiton yhteistuloksissa.

Tulokset: Pienoiskiväärin sarjakilpailut ja 50 m kivääri pm

Keski-Suomen reservipiirien pistooliampumajuoksun mestaruuskilpailu 18.8.

Keski-Suomen reservipiirien pistooliampumajuoksun mestaruuskilpailu kisailtiin torstaina 18.8. Paukkulan ampumaradalla. Osallistujia oli yhteensä 22. Kisan johtajana toimi Matti Minkkinen.

Yhteislähdön lähtölaukaus ammuttiin pitkäpiippuisella museoaseella, joka pamahtikin sauhuten. Kentän reunalla työskenteli kisastudio, jonka tehtävänä oli ajanotto, kirjanpito ja tulospalvelu. Paukkulan majalla oli maanpuolustusnaisten kioski, josta löytyikin maukasta evästä.

Kisaillan päätteeksi jaettiin mitalit ja palkintopöydällä riitti kaikille kisailijoille palkintoja.

Isot kiitokset sponsoreille järjestäjien puolesta!

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL II 27.7.

Pienoiskiväärin sarjakilpailun JKL II -osakilpailu kisattiin keskiviikkona 27.7. Sään puolesta kisassa oli tarjolla ihan kaikkea: tuulta, tyyntä, sadetta ja hämärää. Kaikesta huolimatta hyviä tuloksia syntyi. Jukka Salila ampui H70-sarjan 2×30 ls asentokisassa (makuu-polvi) 569, joka ylittää lajin nykyisen SE-tuloksen 8 pisteellä. 60 ls makuukisassa Jari Lehtinen teki puuskatuuliseen keliin hyvän tuloksen 587 ja 3×20 ls asentokisassa 560. TA-sarjan kärki oli Jami Siukola tuloksella 291.

Reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut 9.7.

Keski-Suomen reservipiirien reserviläisammunnan piirinmestaruuskilpailut pidettiin Keuruulla lauantaina 9.7.

Kenraali Cup & J-P Pysti Cup, 2. osakilpailu 18.6.

Kenraali Cupin & J-P Pysti Cupin vuoden toinen osakilpailu kilpailtiin 18.6.

Tulokset: Kenraali Cup 2 ja J-P Pysti Cup 2

Pienoiskiväärin sarjakilpailu JKL I 18.5.

Tuuliolosuhteet pienoiskiväärin sarjakilpailun ensimmäisessä osakilpailussa olivat melko haasteelliset, mutta tästä huolimatta tehtiin paljon kymppejä. Komeimman saaliin keräsi Anne Kauppinen avoimessa TA-sarjassa 294 pisteellä.

Kilpailun osanotto oli ennätyksellinen. Tästä kiitos kuuluu TA-sarjan hyvin aktivoituneille harrastajille. Lisäksi kun huomioi, että KSA-juniorit ampuivat ohessa omaa kisaansa, niin rata oli kohtuullisen täynnä.

Kenraali Cup & J-P Pysti Cup, 1. osakilpailu 7.5.2022

Cupin palkinnot. Kuva: Mika Heinonen

Kenraali Cupin & J-P Pysti Cupin vuoden ensimmäinen osakilpailu vedettiin läpi kymmenen osallistujan voimin vaihtelevassa säässä. Aluksi ammutussa 300 metrin kilpailussa keli oli pääosin aurinkoinen, mutta taivasalle, 150 m:n kisaan siirryttäessä pilvisyys lisääntyi ja ensimmäiset sadepisarat alkoivat putoilla. Pystyasennossa sade oli jo jatkuvaa ja tuulenpuuskat puhaltelivat takaapäin. Viimeisenä ammutussa polviasennossa ampujat kastuivat läpensä. Tulostaso oli kuitenkin varsin hyvä, vaikka harjoitustoiminta onkin viime aikoina ollut totuttua suppeampaa.

Tulokset: J-P Pysti Cup 1 ja Kenraali Cup 1

300 metrin kilpailu. Kuva: Mika Heinonen
Kuva: Mika Heinonen