————————————————————————————————————————————————————————————————

Tulokset: Keski-Suomen SRA Cup 2019

Keski-Suomen Reservipiirien pistoolimestaruuskilpailut kaytiin 31.8. Rajamäen ampumaradalla Laukaassa. Ennätysluetteloon saatiin myös uusia tuloksia.

Tulokset:

Kenraali Cupin / J-P Pysti Cupin viimeinen eli 4. osakilpailu pidettiin lauantaina 31.8. Ilmolahden ampumaradalla Viitasaarella. Samoista tuloksista ratkaistiin myös 300 metrin ja 150 metrin Keski-Suomen piirinmestaruudet. Alla olevassa kuvassa näkyy osa kisapalkinnoista.

Tulokset: Kenraali Cup IV / J-P Pysti Cup IV

Yhteistulokset: Kenraali Cup 2019 / J-P Pysti Cup 2019

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Reserviläisurheiluliiton ampumamestaruuskilpailut käytiin Hollolan Hälvälässä 24. – 25.8. Keski-Suomen edustajat menestyivät hienosti.

Pistoolipuolella henkilökohtaisesti loistivat ainakin Teemu Lahti, Hannu Räsänen ja Tarja Sorri. Teemu vei kolme H-sarjan pistoolimestaruutta. Tulipa siinä ohessa isopistoolissa hieno ResUL:n ennätys (585) myös. Hannu Räsänen ei ihan samaan pystynyt H50-sarjassa, mutta mestaruudet 25m:n pistoolissa sekä pika-ammunnassa kuitenkin. Tarja otti mestaruuden pika-ammussa D50-sarjassa ja täydensi menestystä 25m:n pistoolin pronssilla. Sirkka Ylistö ylsi myös tuplamestaruuteen D70-sarjassa pika-ammunnassa ja 25m:n pistoolissa. Molemmat tulokset myös uusia ResUL:n ennätyksiä. Tulosluettelosta löytyy lisäksi monta nimeä ikämiessarjoista mitalisijoilta: Antti Weijo, Risto Marjanen, Olavi Ylistö ja Aimo Ahonen ainakin. Keski-Suomi vei joukkuevoiton kaikissa pistoolilajeissa H-sarjassa.

Eivät kivääriampujatkaan ihan pihalla olleet. Lajivoittoon ylsivät Jari Lehtinen 50m kiväärin makuulta H50-sarjassa ja Juhani Ahola samassa lajissa H80 sarjassa uudella ResUL:n ennätyksellä. Lisäksi kannattaa noteerata Vesa Arpiaisen pronssi itselataavassa kentässä H-sarjassa. Lisäksi Jari napsi kolme hopeaa H50-sarjassa (50m kivääri 3x20ls ja 300m kivääri makuu ja 3x20ls). Keski-Suomi voitti 50m kiväärin makuun joukkuekilpailun H50-sarjassa. Lisäksi tuli himmeämpiä joukkuemitaleita 300m kiväärin makuulta ja 3x20ls-kisasta hopeaa sekä 50m kivääri 3x20ls pronssia.

Jari Lehtinen ei lopulta ollut kaukana parhaan kivääriampujan tittelistä. Se meni lähinnä siinä, että pulttilukkokiväärin kentässä jäi pystystä kolme laukausta ampumatta, kun ei vaan käsisyötöllä kerennyt enempää (kiväärissä ei ollut toimivaa lipasta) – se 23p olisi ollut niillä laukauksilla ehkä otettavissa.

Menestyksestä huolimatta on todettava, ettei Keski-Suomi saanut aikaan niin kattavaa joukkuetta, että olisimme voineet kilpailla yleismestaruudesta. Lähinnä itselataavan kentän ampujia puuttuu. Olisiko siinä tavoitetta ensi vuodelle?

Tässä tulokset:

Keski-Suomen reservipiirien pistooliampumajuoksun mestaruuskilpailu pidettiin 13.8.2019 Uuraisilla, Paukkulan ampumaradalla. Tässä tulokset (pdf).

Ääneseudun Reserviläisten järjestämä kisa vietiin läpi sateen uhan alla, mutta kisan aikana ei kuitenkaan satanut. Osanottajia oli tällä kertaa 17, eniten osanottajia oli miehet H-sarjassa. Kilpailunjohtaja Matti Minkkinen läpsäytti kilpailun lähtölaukauksen. Ammunnan johtajana toimi Hannu Linna. Maanpuolustusnaiset olivat järjestäneet Paukkulan majalle kanttiinin, jossa oli tarjolla kahvit ja pientä purtavaa! Lopuksi Matti Minkkinen jakoivat mitalisteille piirin mitalit ja palkintojakin riitti kaikille osanottajille.

————————————————————————————————————————————————————————————————–

Pienoiskivääri-sarjakilpailun JKL-II -osakilpailu käytiin 7.8. KSA:n radalla. Paikalle tuli ilahduttavan monta ampujaa, joita ei olla aiemmin nähty – toivottavasti ottavat tavaksi.

Hyviä tuloksiakin tehtiin. Juhani Aholan Y80-sarjan pienoiskiväärin makuutulos 583 ansaitsee erityishuomion. Tulos ylittää 13 pisteellä ko. sarjan SE:n (joka sekin on Juhanin nimissä). Juhani pitää myös edellelleen kärkipaikkaa kilvassa makuun kiertopalkinnosta.

Tulokset: Kenraali Cup III / J-P Pysti Cup III

Reserviläisammunnan piirinmestaruuskisat pidettiin 29.6. Keuruun ampumaurheilukeskuksessa. Tulokset:

Pienoiskivääri-sarjakilpailun 2. osakilpailu ammuttiin keskiviikkona 19.6. Luhangassa. Hyttysistä, helteestä, tuulesta ja vastavalosta huolimatta osuttiinkin hetkittäin.