Viimeinen ikäluokka kotiutui Pioneerirykmentistä ja henkilökuntaa kiitettiin

Joulukuun 17. päivä oli varmasti 37 kotiutuvalle varusmiehelle erikoinen päivä, sillä olihan paikalle saapunut puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg juhlistamaan tätä hetkeä. Hän loi lyhyen katsauksen puolustusvoimien rakenneuudistuksen viimeisimpiin vaiheisiin ja kiitti Pioneerirykmentin henkilökuntaa hyvin tehdystä työstä.

Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg
Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg

Viimeiset varusmiehet palkittiin jokainen erikseen rk:n lippaalla. Rykmentin komentaja evl Jukka Kentala puhui kotiutuville ja aikuisuuteen astuville miehille ja naisille isällisen ohjaavasti. – Hyvä kello kauas kuuluu, huono kello vielä kauemmas. Komentaja kehotti kaikkia tekemään tulevaisuudessa annetut työtehtävät niin hyvin kuin itse kukin vain pystyy tekemään. – Jos kylpyhuoneen laatoittajan jäljiltä seinälaatat tippuvat lattialle muutaman päivän kuluttua, on laatoittaja tehnyt tämän työn ensimmäisen, ainoan ja viimeisen kerran, totesi Kentala muistuttaen samalla myös siitä, että jokainen pääsisi turvallisesti kotiinsa.

Kotiutuvat pioneerit
Kotiutuvat pioneerit

 

Keuruu_HARRI JOKIHAARA 10X15 NETTI
Kantahenkilökuntaa kiitettiin

Kantahenkilökunnalle evl Jukka Kentala kohdensi tunteikkaan puheen, jonka aikana komentajan henkilökohtaisetkin tuntemukset nousivat pintaan. – Sukupolvi menee ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy. Pioneerirykmentti on sukupolvi, mutta Pioneerirykmentin arvot, henki, ihmiset ja pioneeriaselaji on maa, luonnehti Kentala tuntojaan.

– Pioneerirykmenttiläiset, te olette täyttäneet tehtävänne ja siitä teen teille kunniaa nöyränä ja kiitollisena, kiitteli komentaja henkilöstöään. Tilaisuuden lopuksi luovutettiin Pioneerirykmentin pienoisliput ja pöytästandaarit kantahenkilökunnalle.

Haapamäen reservinupseerit ja reserviläiset kiittivät Pioneerirykmenttiä erinomaisesta yhteistyöstä.
Haapamäen reservinupseerit ja reserviläiset kiittivät Pioneerirykmenttiä erinomaisesta yhteistyöstä.

Teksti ja kuvat: Tapio Paappanen