Veteraanien joululounas Ilmasotakoululla

Yli 100 keskisuomalaista sotiemme veteraania ja lottaa kokoontui perinteiseen tapaan Keski-Suomen aluetoimiston järjestämälle joululounaalle 9.12.2014. Aluetoimiston päällikkö evl Janne Oksanen toivotti lounasväen tervetulleeksi ja samalla kertasi syksyn kutsunnoista kertynyttä tietoa palvelukseen hyväksyttyjen asevelvollisten määrästä. Huolestunut äänenpaino havaittiin evl Oksasen puheesta, sillä varsinkin Jyväskylän kaupungin alueelta palvelukseen kelpasi juuri ja juuri 70 % kutsunnanalaisista nuorista miehistä. Lopuksi hän kertoi, että 1.1.2015 Panssariprikaatin Keski-Suomen aluetoimiston päällikkönä aloittaa evl Jukka Kentala.

SINIKKA POYRY NETTI 10X15 DSC_3842
Lottaperinneliiton ansiomerkin vastaanottaja Sinikka Pöyry, kiinnittämässä evl Janne Oksanen, taustalla seuraamassa ev Pasi Hakala ja kenttärovasti Sauli Keskinen

Joululounastilaisuudessa huomioitiin arvokkaalla tavalla lotta Sinikka Pöyry. Hän sai vastaanottaa Lottaperinneliiton ansiomerkin. Pöyry on ansiokkaasti toiminut paikallisen lottaperinneyhdistyksen hyväksi ollen mm. sen perustajajäsen. Lounashetki veteraanien keskuudessa on aina omalla tavallaan sykähdyttävä. Jokaisessa pöydässä on aina mukana niin ankaria sotakokemuksia kuin myös reilu annos elämänkokemusta. Veteraanien kiitospuheen piti Pentti Koskinen, joka kertoi hauskan tarinan Lapin sodan ajalta, jolloin eräs hevonen kielloista huolimatta joutui taistelijoiden suihin ja mahaan ”pakillisena poroa”.

Veteraani Pentti Koskinen kiittää.
Veteraani Pentti Koskinen kiittää.

Teksti ja kuvat:  Tapio Paappanen