Turvallisuus tutuksi 2014 -teemapäivä Äänekoskella

Maanpuolustusyhdistyksen (MPK) Ääneseudun paikallisosasto järjesti kolmannen kerran Turvallisuus tutuksi  -toimintapäivän Äänekoskella. Tapahtuma toteutettiin lauantaina 17.5.2014 klo 09.00 – 14.00 Äänekosken torilla. Torilla oli esillä turvallisuuteemme liittyviä toimijoita sekä yhteisöjä. Lisäksi
esillä oli runsaasti turvallisuuskalustoa sekä yritysten pitämiä tietoiskuja.
Turvallisuus tutuksi -toimintapäivä antoi mittavan kokonaiskuvan yhteiskunnan keskeisistä turvallisuustekijöistä unohtamatta yksilön ja kodin turvallisuutta. Turvallisuusalaan ammattina oli myös mahdollisuus tutustua toimintapäivän aikana eri toimijoiden pisteissä.
Merkittävän osan kokonaisuudesta muodostivat reserviläisten, poliisin ja pelastustoimen kalusto- sekä toiminnan esittely. Toimintapäivässä oli mukana myös mittava joukko turvallisuusalan paikallisia yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä. Turvallisuustapahtuma tarjosi jokaiselle osallistujalle erinomaisen mahdollisuuden päivittää tietonsa turvallisuusasioista ja nähdä käytännössä miten eri vaaratilanteissa toimitaan.
Elämä turvalliseksi – eväitä ja elämyksiä arjen turvallisuuteen Perheen ja yksilön turvallisuuden varmistaminen nykyaikaisen kehittyvän turvatekniikan ja tietotaidon avulla oli tärkeä osa toimintapäivän antia. Äänekosken torilla oli mahdollisuus tutustua konkreettisesti kodin turvallisuusjärjestelmiin ja arjen turvallisuuden järjestelyihin. Turvallisuus tutuksi – toimintapäivän sisältö oli suunnattu vauvasta vaariin, toimintapäivä oli täynnä monipuolista näkemistä.
Näytteilleasettajia oli 22 kappaletta. Mm. Liikenneturvan testiauto, Sotilaskoti, SPR, Vapepa, pelastuskoirat, Järvipelastajat, vakuutusyhtiöitä, Pelastuslaitos, VPK, maanpuolustusjärjestöt, maataloustuottajat, Martat,
Energialaitos.
T Salo