Perinnekiväärin talvipiirinmestaruudet ratkottiin Viitasaarella

Maaliskuun viimeisen lauantain sää oli sopivan talvinen kun reservipiirien ampujia kokoontui Ilmolahden ampumaradalle kisaamaan perinnekiväärin talvipiirinmestaruuksista. Yöllinen kymmenen asteen pakkanen lauhtui sopivasti ja aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta kun ensimmäisiä kohdistuslaukauksia päästiin ampumaan kisan alkupuhuttelun jälkeen. Kilpailu käytiin kaksiasentokilpailuna, jossa makuulta ja pystystä ammuttiin yhteensä 30 laukausta. Ampumamatka oli 100 metriä.

Lauri Pekkarinen ampuu makuuasentoa

Sivulta paistava aurinko vaikutti selvästi joillakin ampujilla iskemäkeskeispisteeseen ja kohdistuslaukausten jälkeen säädettiin kiväärin etutähtäimiä hartaudella. Makuuasentolaukausten jälkeen tauluilla oli näkyvilla tiukkoja kasoja, joissa parhaimmat ampujat olivat saaneet kaikki 15 luotia taulun mustaan osaan kämmenen kokoiselle alalle.

Tuloksen kirjaamisen jälkeen taulut vaihdettiin ja siirryttiin ampumaan vaativaa pystyosiota. Ammunnanjohtajan luvan saatuaan kilpailijat ampuivat harvaan tahtiin huolellisia laukauksia pystyasennosta. Höyry nousi niin aseesta kuin ampujan hengityksestäkin kun pulssia tasattiin ja voimia kerättiin viimeisiin raskaisiin laukauksiin. Tauluilla nähtiin miten vaativa pystyasento oli ampujille: hajonta kasvoi melkoisesti. Parhaimmat ampujat pystyivät pitämään kasan kohtuupienenä ja pisteitä kertyi.

Ammunnan jälkeen kisaajille oli tarjolla maastolounas makkaran paiston ja kahvin kera ampumaradan majalla osallistumismaksuun sisältyen. Leppoisassa hengessä jutustellen, lounaasta nauttien, odoteltiin tuloslaskennan valmistumista. Erityisen ilahduttavaa tämän vuoden kilpailussa oli, että useita nuoria ampujia oli kisassa mukana, ja hyvin tuloksin. Kilpailun järjestämisestä vastasi Viitasaaren Reserviupseerit ry.

 Tulokset:

Y-sarjan mitalimiehet: Lauri Pekkarinen ( vas.), Mika Karala, Antti Liimatainen

Sarja yleinen:

                      – 1. Mika Karala               243 pist.

                    – 2. Lauri Pekkarinen       195 pist

                      – 3. Antti Liimatainen       190 pist.

 Sarja 50 v:

                      – 1. Tapio Harju                236 pist.

                      – 2. Kari Hämäläinen        228 pist.

                      – 3. Rauno Stranius           224 pist. 

                      

                      Kari Hämäläinen