VETERAANIEN HAASTE ”KOKO KANSA KÄVELEMÄÄN” 21.9.2014

Sotiemme veteraanit ovat keski-iältään yli 90 vuotiaita. He tietävät kokemuksesta liikunnan terveyttä edistävän vaikutuksen ja ovat huolestuneita paitsi rauhan säilymisestä maailmassa myös nuorempien sukupolvien fyysisestä kunnosta.

Veteraanit haluavatkin liikunnan koko kansan asiaksi ja haastavat kansalaisjärjestöt yhteiseen syksyiseen liikuntatapahtumaan, jonka tunnukseksi he ovat valinneet ” Kansa kävelemään ”– kehoituksen! Tapahtuma järjestetään Suomessa valtakunnallisena kampanjana sunnuntaina  21.9.2014. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtuma vastaa Maailman Veteraanijärjestön (World Veteran Federation) ja Yhdistyneiden Kansakuntien haasteeseen järjestää kävelytapahtuma rauhan puolesta. Liikuntatapahtuma on kansalaistapahtuma, jossa veteraanisukupolvi ulkoilee em. hyvien asioiden puolesta yhdessä nuorempien sukupolvien kanssa. Erityisesti toivotaan perheitä ja opiskelevaa nuorisoa  osallistumaan päiväkävelylle ja sen oheisohjelmaan.

Yleisöä marssilla YK:n rauhanturvaajien Kaj NIemitalon ja Juhani Makkosen johdolla YK:n Rauhanpäivänä 2009

Keski-Suomen päätapahtuma järjestetään Jyväskylän Kävelykadulla ja läheisen Harjun
liikuntapuiston alueella sunnuntaina 21.9. klo 13.00 alkaen. Tapahtuman ohjelmassa on
Rauhanturvaajaliiton Faitterit soittokunnan esiintyminen ja veteraanin puheenvuoro liikunnan merkityksestä Kauppakadun kompassissa, päivän aiheisiin liittyvä sanomalehti Keskisuomalaisen  päätoimittaja Pekka Mervolan puhe Aren aukiolla, Veteraanikuoron esiintyminen sekä JAMK:N  oppilasryhmän yleisölle pitämä kävelyn alkuverryttely. Kävelyreitin varrella Harjulla on  yleisölle järjestöjen ja viranomaisten esittely- ja toimintarasteja ja harjoitteita sekä nähtävää  kaupunkihistoriaan ja luontoliikuntaan liittyen.

Kansalaistoimikunta