Vanhat painetut upseeriluettelot indeksoidaan – vapaaehtoisia tarvitaan

Suomen Sukututkimusseura hakee vapaaehtoisia indeksoimaan painettuja upseeriluetteloita, joissa julkaistiin Suomen puolustusvoimien vakinaisen väen upseerit palvelusvuosijärjestyksessä vuosina 1927–1991. Indeksoinnissa suomenkielisistä luetteloista poimitaan taulukkoon niissä esiintyvien henkilöiden etu- ja sukunimet, sotilasarvot, nimitys- ja ylennyspäiväykset sekä palveluspaikat eli joukko-osastot.

Indeksoinnin myötä upseeriluetteloiden tiedot tulevat haettavaan muotoon ja ne julkaistaan SukuHaussa. Upseeriluetteloiden tietoja voidaan käyttää esimerkiksi henkilöhistorialliseen tutkimukseen sekä apuna itsenäisyyden ajan sotilaslähteiden tutkimisessa.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään upseeriluetteloiden vapaaehtoiseksi indeksoijaksi, ilmoittaudu mukaan ja lähetä vapaamuotoinen viesti osoitteeseen mikko.kuitula (at) genealogia.fi. Vapaaehtoisille indeksoitava aineisto toimitetaan sähköpostitse ja heidät perehdytetään tehtävään. Erityistä osaamista ei vaadita, mutta Excelin aiemmasta käytöstä on hyötyä indeksoinnissa.