Sotiemme Veteraanit -keräys Jyväskylässä

Lauantai 21.4.2012 kokosi jälleen jyväskyläläisiä veteraanien tukijoita Veteraanitalolle Taulumäen Kirkkotielle. Paikalle saapui jyväskylän reserviläisiä 15 henkilöä ja 24 varusmiehen keräsyosasto Pioneerirykmentistä Keuruulta upseerikokelaiden Huuskonen ja Lyytikäinen johdolla.

Pioneerirykmentin keräysosasto 21.4.2012

”Keräyseväiksi” kertoi 91v veteraani Pentti Halonen omista kokemuksistaan sota-ajalta. Opettajan töistä aikanaan eläkkeelle jäänyt Halonen kertoi taannoin olleensa oman pataljoonansa juhlassa tapaamassa vielä elossa olevia sotakavereita. Oman sotataipaleensa hän sanoi alkaneen 18 vuotiaana Jääkärirykmentti 32:n kk-miehenä Uhtuan maastoissa. Lukuisten taisteluiden ja ”täirooppimajoitusten” kautta tie vei JR11:ta ja sen myötä Itä-Karjalan kautta aikanaan rauhantöihin supistuneessa Suomessa. Pataljoonansa aseveljienhän kertoi olleen sitkeitä ja mukavia miehiä pääosin Pohjanmaan lakeuksilta.

Vas. Kari Korhonen ja Pentti Halonen

Pentti Halonen sanoi tuntevansa ylpeyttä sisimmässään katsoessaan pioneerien joukkoaedessään, ”olen vakuuttunut että te nuoret pystytte täyttämään sotilasvalanne velvollisuuden”. Jyväskylän alueen keräyksen päällikön Kari Korhosen  osallistujille antamien keräysohjeiden jälkeen hajaantuivat varusmiehet ja reserviläiset Jyväskylän marketteihin ja kävelykadulle.  Kansan käsi on antelias kun veteraaneille kerääjät ovat sodissamme taistelleiden asialla. Ohessa olevassa kuvassa lienee nuorin keräykseen lahjoittanut Iida joka liikkui Palokassa äitinsä ja isänsä kanssa.

Iida ja upskok Lyytikäinen

Tämän kevään toinen keräys johon odotetaan paljon reserviläisiä autonkuljettajiksi on 28.4.2012 klo 10 alkaen Kirkkotieltä. Keväisen keräyksen jälkeen jää keräykseen osallistuneelle tunne ”minäkin olen ollut veteraanien asialla”.