Särkilammen majan kunnostustyöt Saarijärvellä aloitettu

Saarijärven Kolkanlahdessa sijaitsevan Särkilammen majan ja sen pihapiirin kunnostustyöt ovat käynnistyneet.

– Etupiha on aukaistu ja alustavasti muotoiltu. Liiteri-varastolle on tasattu paikka. Nyt sille sekä kuistille aletaan tehdä pilareita. Tulemme lähiaikoina talkoilla purkamaan WC:n edustan kuistin ja ainakin osan rakennusten välistä terassia. Polttopuiden tekoa on myös, kertoo Tero Tamminen työryhmästä.

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi kunnostushankkeelle runsaan 128 000 euron rahoituksen. Talkootyön osuus hankkeessa on 43 000 euron verran. Hanketta hallinnoi vuonna 2018 perustettu Särkilammen Maja ry, jonka jäsenyhdistykset ovat Saarijärven Reserviläiset, Saarijärven Reserviupseerit ja Saarijärven Sotaveteraanit.

Maja on päässyt vuosien saatossa huonoon kuntoon ja se on peruskorjauksen tarpeessa. Kolme vuotta kestävän hankkeen myötä majan ja piha-alueen yleisilme kohentuu ja toiminnallisuus parantuu. WC-tilat uudistetaan ja jätevesien käsittely parannetaan nykyvaatimusten mukaiselle tasolle.

Särkilammen maja on vanha tukkilaiskämppä, joka on siirretty 1960-luvulla Kouranjärveltä, Tiilikasta, Särkilammelle. Majan käyttötarkoitus pysyy tulevaisuudessa ennallaan. Tilaa voi vuokrata urheilu-, matkailu- ja leiritoimintaan sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Kuvat: Tero Tamminen