Keski-Suomen Reservipiirien pienoiskivääri-sarjakilpailu 2019 alkaa toukokuussa

Kilpailupäivät ovat seuraavat:

  • Ke 22.5. Jyväskylä I
  • Ke 19.6. Luhanka I
  • Ke 7.8. Jyväskylä II
  • La 7.9. Jyväskylä III

Jyväskylän osakilpailut pidetään KSA:n pienoiskivääriradalla Leppävedellä klo 17.30 alkaen. Ennakkoon voi ilmoittautua Jari Lehtiselle (jjlehti30 [at] hotmail.com). Kilpailumaksu on 10 €/laji.

Viime vuosien tapaan ammutaan 60 ls ja 20 ls makuukilpailua sekä 3x20ls asentokilpailua. Näiden lisäksi ammutaan TA-sarjaa.

Luhangan osakilpailu pidetään Luhangan ampumaradalla (Luhangantie 373) klo 18.00. Ilmoittautumiset Eero Sieväselle (eero.j.sievanen[at]gmail.com). Luhangasssa ammutaan 60 ls ja 20 ls makuukilpailua sekä TA-sarjaa.

TA-sarjassa (säännöt) voi ampua käytännössä millä tahansa pienoiskiväärillä, aseen varusteiden määritellessä luokan, jotka ovat vakio- ja avoluokka. Vakioluokassa käytetään rautatähtäimiä ja avoluokassa aseessa voidaan käyttää myös optiikkaa. Vakioluokassa aseen aseen saa tukea hihnaan, lippaaseen tai SAL tukiammuntasääntöjen mukaiseen tukeen. Avoluokassa on näiden lisäksi sallittu bipodi eli aseeseen kiinnitettävä tukijalka. TA-sarjassa laukausmäärä on 30 ja myös siinä kokonaistuloksen muodostaa kolmen parhaan osakilpailun yhteistulos.

TA-sarjaan voi osallistua esimerkiksi seuraavanlaisilla aseilla/varusteilla:

– Ratapienoiskivääri kiikaritähtäimellä, ampuja ampuu hihnatuelta ja voi siten käyttää myös ampujantakkia (avoluokka)

– Itselataava pienoiskivääri rautatähtäimillä, ampuja ampuu lipastuelta, ampujantakki ei sallittu (vakioluokka)

– Pulttilukkoinen lippaallinen pienoiskivääri kiikaritähtäimellä, ampuja ampuu SAL tukiammuntatuelta, ampujantakki ei sallittu (avoluokka)

– Itselataava pienoiskivääri kiikarilla ja bipodilla, ampujantakki ei sallittu (avoluokka)

– Ratapienoiskivääri diopteritähtäimillä, ampuja ampuu SAL tukiammuntatuelta, ampujantakki ei sallittu (vakioluokka)