Saapumiserät 1 & 2/2012 reserviin

Otsikossa mainitut saapumiserät siirtyivät puolustuvoimien reserviin perjantaina 4.1.2013. Yhteensä ”siviiliin” lähtijöitä molemmista saapumiseristä oli  valtakunnassa  noin 8000 nuorta naista ja miestä.

Keski-Suomen varuskunnissa Hallissa, Keuruulla ja Tikkakoskella kotiutumisjuhlat järjestettiin 3. ja 4. tammikuuta. Tikkakoskella järjestetyn tilaisuuden avasi maj Tolkki ilmoittamalla juhlaan osallistuvat Ilmasotakoulun apulaisjohtaja evl Pertti Kelloniemelle. Puhuessaan kotiutuville evl Kelloniemi sanoi koulutuksen tähtäävän kotiutuvien osalta ilmavoimien sodanajan tukikohtatehtäviin. Erityiskiitosta kotiutuvista ryhmänä saivat sotilaskuljettajat, kuljettajat Flink ja Hintikka palkittiin Ilmasotakoulunristillä onnettomuustilanteessa tehdystä pelastustyöstä . Puolustuvoimauudistuksesta johtuvaan kertausharjoituksien hiljaiseloon apulaisjohtaja Kelloniemi kehoitti reserviin siirtyviä hakemaan kh-vuorokausia MPK:n kursseilta ja reservijärjestöjen toiminnasta. Puheensa päätteeksi apulaisjohtaja ylensi kuusi upseerikokelasta vänrikeiksi.

Kotiutumisjuhlaan liittyy kaikissa maamme varuskunnissa eri tavoin kunnostautuneiden reserviin siirtyvien palkitsemiset. Keski-Suomen varuskunnat palkitsivat palveluksessa kunnostautuneita, Tikkakoskella mm. Martinin puukoilla. Sotilaskotiyhdistykset puolestaan Sotilaskotiliiton stipendillä ja omilla stipendeillään.

Kenttärovasti Keskinen, vänr Ohrankämmen ja tj Löfgren

Ilmasotakoulun juhlassa Keski-Suomen Reserviupseeripiiri ja Tikkakosken Reserviupseerit ja Tikkakosken Reserviläiset ry palkitsivat parhaiten palveluksessa menestyneitä. Piirin palketin, kirjan ja tuopin sai vänr Tero Ohrankämmen ja reserviläisten plaketin kers Iiro Sillankorva. Ilmavoimien Teknillisellä koululla palkittiin vänr Panu Pulliainen ja kers Jali Honkanen. Palkitsijoiden joukkoon kuuluivat myös killat, Ilmasotakoulun kilta ry ja Keski-Suomen Autokilta ry.

Kotiutuvien puheen Ilmasotakoululla piti alik Kaappa. Hän oli pukenut puheensa muistotilaisuuden sanoiksi rakkaan poismenneen ystävän muistoksi. Ensitapaaminen oli Kaapan sanojen mukaan jännittänyt, jatko tuonut sisältöä elämään kaikkine riesoineen ja rakkoineen. Joskus rakkaan seura oli ollut puuduttavaa, lopuksi elämä oli kuitenkin tyyntynyt. ”Lepää rauhassa 1/2012 ja 2/2012”.

Keski-Suomen reservipiirit toivottavat kotiutetuille menestystä tulevina reservin päivinä!

Tj KariL