Reservipiirien kesäretki raamissaan, lähtijöitä odotellaan !

Kesän retki Karjalan kannaksen , Kronstadtin ja Pietarhovin kautta Viron Narvaan, Tarttoon ja Tallinnaan on suunnittelun puolelta raamissaan. Ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 9.4. –16.  Matkapäivät ovat 3.-6.6., ohjelma täynnä sota- ja kulttuurihistoriaa, ja edellisten vuosien tapaan mennään täyshoidolla. Hintaan kuuluvat matkat nykyaikaisella bussilla, hotellimajoitus, ruokailut, viisumit, pääsyliput, laivaliput sekä opastukset .  Kokonaishinta 2 hh majoituksella on noin 600 e/henkilö, jos lähtijöitä on 30 ja noin 550 €/henkilö, jos lähtijöitä kertyy 40.  1 hh huoneista lisämaksu.
3.6. lähdetään liikkeelle Jämsästä klo 04.30, Jyväskylästä klo 05.30 sekä edelleen Vaajakosken kautta 13-tietä Mikkelin kautta Lappeenrantaan  klo 09.00 mennessä ja rajalle Imatran Pelkolaan tuntia myöhemmin.  Mukaan pääsee matkan varreltakin , kun lähtöpaikka on tiedossa. Tarkennettu aikataulu tulee laskutuksen mukana. Rajan ylityksen jälkeen matka jatkuu Enson (Svetogorsk), Jääsken ja Ihantalan kautta Viipuriin, jossa lounas Pyöreässä tornissa. Sen jälkeen edetään rantatietä, jonka varrella kohteina ovat Rokkalanjoen taistelut 18.-19.6. –44, Johannes, Koivisto, vuoden 1939 pääasema, Puumalan ja Inon rannikkopatterit sekä Vammelsuu 1944.  Terijoella majoitus, päivällinen ja aamiainen hotelli Aquamarinessa.
tmp_29279-Aquamarine-Terijoki1943905569
La. 4.6.: Aamiainen klo 07.00 ja lähtö klo 08.00. Matka Kronstadtin kautta Pietarhoviin, jossa tutustumiskierros ja lounas.  Lisäksi tutustutaan Oraniebaumin 1941-44 mottialueeseen. Matka jatkuu tietä 20 Viron puolelle Narvaan, tutustutaan Narvanlinnaan, majoitutaan hotelli Narvaan ja nautitaan päivällinen.
Su. 5.6.: Aamiainen klo 08.00 ja lähtö kohti Tarttoa klo 09.00. Päivän aiheet:  Kaarle XII:n Narvan valtaus 20.-21.11. 1700, suomalaisten vapaaehtoisten Narvan valtaus 30.1. 1919, Viron historia, neuvostojoukkojen hyökkäys helmikuussa 1944 ja Sinimäkien taistelut saman vuoden heinäkuussa.  Matka Johvin ja Mustveen kautta Tarttoon Peipsijärven tuntumassa. Matkalla lounas Alaskiven kartanossa sekä poikkeaminen Suomipoikien museossa Äksissä. Tartossa  majoittuminen hotelli Dorpatiin, kävelykierros vanhassa kaupungissa ja päivällinen ravintola Ruutikellarissa.
ma. 6.6.: hotelliaamiainen klo 08.00 ja lähtö Tallinnaan klo 09.00. Tallinnaan tulo noin klo 11.30, jonka jälkeen vapaata tutustumis- ja ostosaikaa.  Laivaan (Tallink Star/Superstar)) klo 15.30 ja puffet-ruokailu klo 16.15. Tulo Helsinkiin klo 18.30  ja edelleen bussilla Lahden  ja Jämsän kautta Jyväskylään. Omakustanteiset kahvitauot Suomen puolella mennen-tullen ja hintaan kuuluvina sopivissa paikoissa  Venäjällä ja Virossa.
Hotellit
Terijoella tasokas Spa-hotelli Aquamarin lähellä Suomenlahden rantaa. Hotellissa kaksi ravintolaa, lobbybaari, Spa-hoitola ja kuntosali. Huoneissa Wc, suihku, Tv, puhelin, jääkaappi, hiusten kuivaaja ja kylpytakkeja.
Moderni hotelli Narva sijaitsee kaupungin keskustassa. Hotellista voi helposti nähdä Hermannin linnan Narva-joen Viron puolella ja Iivanan linnan Venäjän puolella.Vieraita varten on ravintola, aulabaari, konferenssihuone ja juhlasali. Huoneissa Wc, suihku sekä lisäksi mm. kaapeli-Tv ja ilmainen internet-yhteys.
Tarton hotelli Dorpat on aivan kaupungin sydämessä Emajoen rannalla. Huoneissa Wc, suihku, Tv, puhelin, internet-yhteys ja hiustenkuivaaja.  Ravintolassa ja aulassa langaton internet-verkko.
Ilmoittautuminen
Matkalle voi ilmoittautua vaikka heti sähköpostilla pertti.rahikainen@pp.inet.fi.  Ilmoittautuminen 9.4. mennessä. Tarvittavat tiedot: nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero ja kyytiintulopaikka. Matkalla tarvitaan passi, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta Venäjältä poistumisen eli 4.6. jälkeen. Jos jollakin on vuosiviisumi, siitä tieto ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäksi tarvitaan todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Tarkemmat ohjeet  ja aikataulut tulevat laskutuksen yhteydess.
Asiantuntijaoppaana toimii tuttuun tapaan evl. Hannu Koskinen ja matkan johtajana  res.piirien veteraani- ja perinnetoimikunnan puolesta Pertti Rahikainen.
Tervetuloa mukaan veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen jäsenet, aktiivipalveluksessa olevat sekä muutkin sota- ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneet henkilöt ikään ja sukupuoleen katsomatta !
Matkanjohtaja
Pertti Rahikainen
0400-259469