Konneveden sotaveteraaneilla ja reserviläisillä yhteinen juhla 3.4.2016

Vuosi 2016 on Konneveden Sotaveteraanit ry:n ja Konneveden Reserviläiset ry:n juhlavuosi. Veteraaniyhdistyksellä tulee täyteen 50 vuotta ja reserviläisyhdistyksellä 60 Konneveden res_standaari_nettivuotta. Niinpä yhdistykset päättivät juhlia yhdessä huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina. Juhlan ajankohta on varsinkin reserviläisille mitä sopivin, sillä Konneveden Reserviläiset ry on perustettu vuoden 1956 huhtikuussa.

Juhlapäivä alkaa seppeleenlaskuilla Konneveden sankarihautausmaalla kello 9.15. Juhlivat yhdistykset laskevat seppeleet vuosien 1939-1945 sotien muistomerkille ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Seppeleenlaskujen jälkeen yhdistykset vievät kukkalaitteet Konneveden Sotaveteraanit ry:n pitkäaikaisten puheenjohtajien haudoille. Juhla jatkuu Konneveden kirkossa, jossa on Suomalainen messu. Messun musiikista vastaa Konneveden reserviläiskuoro.

Pääjuhla on Konneveden kunnantalon Konnevesisalissa. Juhla alkaa kahvitarjoilulla ja tervehdysten vastaanotolla kello 11.15. Juhlapuheen pitää Konnevedeltä kotoisin oleva majuri Joni Taunila. Juhlan musiikista vastaavat Ilmavoimien soittokunta ja Konneveden reserviläiskuoro.

Juhlaan ovat kaikki tervetulleita.
Jouko Hyppönen