Reservin ampumamestaruuskilpailut Tyrrissä

Ensimmäiset Reserviläis- ja Reserviupseeriliiton yhdistetyt Reservin ampumamestaruuskilpailut kisattiin 14.-16.8.2015 Kymenlaaksossa Tyrrin ampumaradalla. Lisäväriä kilpailuun toi etukäteen piirikohtaiset kiintiöt, jotka rajasivat osallistujamäärää. Karsintojen jälkeen Keski-Suomesta kilpailuun lähti 14:sta pistooli ja kuuden kivääriampujan joukkue. Kivääriampujista kolme urakoi lisäksi samaan aikaan järjestetyn 300m vakiokiväärikilpailun.

TYRRI 1

Tyrrin ampumakeskus tarjosi hienot puitteet kilpailuiden järjestämiselle, koska siellä on nykyaikaisten ratojen lisäksi niiden yhteyteen rakennetut ruokailu ja pavijonkitilat ja 50m radalla lisäksi katsomo. Tulospalvelu oli toteutettu parin videotykin avulla, jonka lisäksi tulokset saatiin nopeasti myös nettiin. Suurimman haasteen ottivat noin 140 toimitsijaa, jotka vastasivat kilpailun läpiviennistä. He suoriutuivat tehtävistään mainiosti huomioiden, että monella heistä ei aiempaa kokemusta järjestelyistä ollut. Aikataulut hieman venyivät, mutta pääasiassa siksi, että toimitsijat olivat sisäistäneet hyvin tärkeimmän tavoitteen eli oikeiden tulosten saamisen kilpailijoille tasapuolisissa olosuhteissa.

Tuloksiakin siis saatiin ja keskisuomalaisittain erittäin hyviä. Mestareiksi ampuivat Teemu Lahti isopistoolilla sarjassa H ja Hannu Räsänen pistooli pika-ammunnassa sarjassa H50. Hopeamitaleita saalistettiin viisi kappaletta, Teemu Lahti 25m pistoolissa ja pistooli pika-ammunnassa sarjassa H, Tarja Sorri D sarjan pistooli pika-ammunnassa ja Sirkka Ylistö 25m pistoolissa ja pistooli pika-ammunnassa sarjassa D50. Pronssimitalit toi tulleessaan Keski-Suomeen Jari Lehtinen H50 sarjan 50m pienoiskiväärin makuukilpailusta sekä 3 x 20ls asentokilpailusta. Lisäksi Teemu Lahden, Kari Laitisen ja Hannu Räsäsen muodostama isopistoolin H joukkue voitti mestaruuden liittojen uudella ennätyksellä.

TYRRI 0692 [41414]

Kilpailut olivat siis kaikkinensa varsin onnistuneet. Ensi vuonna kilpailut järjestetään samassa paikassa samojen toimitsijoiden voimin, joten on lupa odottaa vielä parempaa. Ja kun kaikki kiintiö- ja karsintakuviot alkavat selkeytyä on toiveissa, että ensi vuonna saamme liikkeelle entistä kilpailukykyisemmän joukkueen. Tavoitteena voidaan myös pitää sitä, että Keski-Suomi voisi kilpailla yleisemestaruudesta. Siihen vaaditaan vähintään kolme ampujaa jokaiseen mestaruuskilpailun lajiin. Tällä kertaa joukkueemme jäi kenttäampujien osalta vajaaksi, mutta kun uutena lajina on itselataavalla kiväärillä ammuttava kenttäammunta ja piiri täynnä menestyksekkäitä SRA ja Palvelusammunta ampujia niin asian pitäisi olla vain järjestelykysymys. Seuraaviin kisoihin on vuosi aikaa, ruvetaampa valmistautumaan.

t. Kari Laitinen