POHJOLAN MATKA UUSIIN TILOIHIN JYVÄSKYLÄSSÄ

Keski-Suomen reservipiirien jäsenet ovat kulkeneet yli kymmenen vuotta Pertti Rahikaisen johdolla erilaisilla sotahistorian matkoilla käyttäen liikennöitsijänä Pohjolan Matka –yhtiötä. Yhtiön uudet toimitilat avattiin kutsuvieraille torstaina 1.10.2015, jolloin yhtiön johdolle luovutettiin piiriviiri.

Pohjolan Matka henkilökunta
Pohjolan Matka -yhtiön henkilökunta esittäytyi kutsuvieraille uusissa hallitiloissa.

Pohjolan Turistiauto-yhtiöt, eli Pohjolan Turistiauto Oy, Koillismaan Turistiauto Oy, Antti Kangas Oy sekä Aurinkobussit Oy käyttävät yhteistä markkinointinimeä Pohjolan Matka. Kyseessä on perheyritys, jolla on 300 bussia ja 400 henkilöä eri tehtävissä. Alkunsa yritys on saanut aikanaan 1960-luvulla Iisalmesta, kertoi toimitusjohtaja Johanna Lehtonen.

Hannu Koskinen (oik.) selostaa Siiranmäen taistelua.
Hannu Koskinen (oik.) selostaa Siiranmäen taistelua.

Jyväskylän toimipisteessä on 20 bussia ja saman verran henkilökuntaa. Nyt avatuissa uusissa tiloissa Salmivaarantie 1:ssä on ehditty toimia vasta muutama viikko. Yritys toimi aiemmin Keski-Suomen keskussairaalan tuntumassa Kukkumäessä. Uudet toimitilat sisältävät 1500 neliön suuruisen toimisto- ja huoltohallirakennuksen sekä 800 neliön suuruisen autojen säilytyskatoksen. Rakentaminen alkoi talvella helmikuussa ja projektissa on käytetty pelkästään kotimaisia rakentajia ja alihankkijoita. Kaikessa on huomioitu kierrätys ja ympäristö, jotka ovat yritykselle tärkeitä arvoja, kertoi toimitusjohtaja Lehtonen.

Illan mittaan kutsuvieraat nauttivat iltapalaa ja taiteilija Maria Lund käväisi viihdyttämässä vieraita laulusikermällään säestäjänään Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestari Lasse Hirvi. Lähitulevaisuuden suunnitelmista toimitusjohtaja Johanna Lehtonen mainitsi yhtiön osallistumisesta kilpailuun lakkautettavien VR:n junayhteyksien liikennöinnin hoitamisesta niin, että ihmiset pääsevät edelleen liikkumaan esim. seinäjoen ja Tampereen suunnista Keuruun kautta Jyväskylään. – Aika näyttää miten siinä käy, totesi Johanna Lehtonen ja toivotti kutsuvierasjoukon tervetulleeksi tutustumaan tiloihin ja viettämään iltaa ilman pönötystä.

Teksti: Tapio Paappanen