PIIRIEN SYYSKOKOUKSIEN KUULUMISIA

Reserviupseeripiiri ja reserviläispiiri kokoontuivat 7.10. Tikkakoskelle sääntömääräisiin syyskokouksiin. Ennen kokousten alkua kuultiin Reserviläisliiton ajankohtaisia kuulumisia. Varapuheenjohtaja Osmo Suominen ja järjestöpäällikkö Suvi Salo esiintyivät. Tärkein viesti oli liiton organisaatiouudistuksen suunnittelun eteneminen. Tarkoitus on siirtyä toimintamalliin, jossa kolmen vuoden välein kokoontuu liittokokous. Se valitsisi liiton hallituksen ja liittovaltuuston. Hallituksen kokoonpano olisi reilusti nykyistä pienempi. Tällä hetkellä hallituksessa on 27 jäsentä ja jos uusi malli joskus hyväksytään, hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 8 jäsentä. Liittovaltuusto kokoontuisi liittokokousten välisenä aikana keväisin ja syksyisin. Valtuuston jäsenten lukumäärä tulisi niin, että piirit saisivat yhden valtuutetun aina alkavaa tuhatta jäsentä kohti. Tällä kaikella tavoitellaan noin 30 000 euron säästöä liiton talouteen.

SUVI SALO 2015 VERKKO
Suvi Salo alustaa Reserviläisliiton tulevista suunnitelmista.

Henkilövalintoja

Reserviupseeripiirin puheenjohtajana jatkaa Santeri Heinonen ja 1. varapuheenjohtajana Petri Ruotsalainen. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Anssi Matilainen. Reserviläispiirin puheenjohtajana jatkaa Jouko Hyppönen ja varapuheenjohtajat valitaan joulukuussa kun uusi piirihallitus kokoontuu. Reserviläispiirin piirihallituksen suuruudeksi syyskokous päätti puheenjohtajan ja 20 jäsentä. Kokoonpanoa supistettiin seitsemällä jäsenellä.

RUP SYYSKOKOUS 2015 VERKKO
Syyskokouksen osallistujat kuuntelulla

Hallitukseen tulivat valituiksi seuraavat henkilöt:

Markku Arpiainen, Kalle Sivula                                      Joutsan Seudun Reserviläiset
Panu Moilanen, Pertti Salminen                                   Jyväskylän Seudun Reserviläiset
Hannu Kivi-Mannila, Joonas Röppänen                         Keuruun Seudun Reserviläiset
Risto Ryymin                                                                  Keski-Suomen Tykistökilta
Ulla Mehto-Hämäläinen, Jouni Hänninen                     Konneveden Reserviläiset
Panu Heikkinen, Pekka Kauppinen                                 Laukaan Reserviläiset
Lievestuoreen Reserviläisten edustaja nimetään myöhemmin.
Tuomo Jääskeläinen, Matti Kinnunen                           Pihtiputaan Reservin Aliupseerit
Keijo Häkkinen, Jooas Liukko,Markku Moisio, Meea Innanen                                   Tikkakosken Reserviläiset
Kauko Ikäheimonen, Joni Paananen                              Viitasaaren Reserviläiset

Tulevan vuoden toiminnasta

Reservipiirien toimintasuunnitelmat sisältävät vuodelle 2016 tiedotustoimintaan uusia avauksia. Piirit ovat nyt sitoutuneet mm. tutkimaan piirien toimintaa hyödyttävien sosiaalisen median työkalujen käyttöönottoa. Piirien ”työrukkasena” tässä asiassa toimii tiedotustoimikunta, joka ryhtyy valmistelemaan asiaa. Piirit perustavat myös työryhmän, joka työstää tulevan vuoden toukokuuhun mennessä toimintatapamallin miten reservipiirit tulevat olemaan esillä isoissa yleisötapahtumissa. Isoimmat tapahtumat vuonna 2016 ovat elokuussa järjestettävät maanpuolustusjuhla Muuramessa ja perinnepäiväviikonloppu Laukaan Tupaswillassa, jonne jälleen odotetaan noin 5000 kävijää.