Parhaat voimat Perinneasekisoissa

ResUl:on Perinneaseiden mestaruuskilpailut järjestettiin Päijät-Hämeessä Panssariprikaatin ampumaradalla Hollolassa. Keski-Suomi on perinteisesti menestynyt hyvin näissä kilpailuissa ja varsinkin viime vuoden Santahaminan kilpailuiden jälkeen puolustettavana oli useita mitalisijoja. Joukkue ei tällä kertaa ollut aivan yhtä suuri kuin viimeksi, mutta menestystä tuli siitä huolimatta laajalla rintamalla.

Kilpailun TA Marko Patrakka toivotteli Keski-Suomen joukkueen muiden mukana tervetulleeksi kisojen avajaisissa lauantaiaamuna ja kertoi pari tuntia aiemmin lämpötilan olleen nollassa. Kovin hikeväksi se ei noussut päivän mittaankaan kun sadepilviä kuljetellut tuuli puhalteli pitkiä kivääriratoja myöten.

Aamun avauksena oli luvassa 300m kivääri 30 laukausta PV:n tauluun nro 01, joten silmät
saataisiin varmasti auki rekyylin hivellessä teräslevyllä pehmustetun perän välityksellä ampujien olkapäitä. Hereillä oltiinkin heti aamusta. Varsinkin alikersantti Mika Karala, joka otti H50 sarjassa upean voiton 300m kiväärillä uudella liiton ennätyksellä 272. Voitto tuli ylivoimaisesti peräti 14:sta pisteen erolla, mutta huippuampujille tuttuun tapaan mies jäi vielä harmittelemaan sitä yhtä tauluun lipsahtanutta seiskaa, aina voi parantaa. Menestystä täydensi H60 sarjassa kersantti Tapio Harju ampumalla pronssille tuloksella 244. Menestys kruunattiin H50 sarjan joukkue hopeamitaleilla johon panoksensa antoivat ylikersantit Rauno Stranius ja Vesa Hänninen. H sarjalaisista joukkueemme paras oli ylikersantti Antti Liimatainen sijoittumalla sijalle 12 tuloksella 242.

Keski-Suomen perinnekisajoukkue 2015
Keski-Suomen perinnekisajoukkue 2015, ampujat vasemmalta lukien ylikersantti Rauno Stranius, kersantti Hannu Piippanen, kersantti Tapio Harju, alikersantti Kari Laitinen, ylikersantti Antti Liimatainen. Ylikersantti Vesa Hänninen alikersantti Mika Karala

Lauantain toisena lajina Keski-Suomen joukkue ampui perinnepistoolin kuviokilpailun. Lajissa ammutaan 25m matkalta ensiksi 3×5 laukausta 3 sekunnin kääntöihin ja lopuksi 3×5 laukausta viiden laukauksen sarjoina 15 sekunnin kääntöihin yhdellä kädellä PV:n nro 04 tauluun. Siitä ei tällä kertaa irronnut henkilökohtaisia eikä joukkuemitaleita. H sarjan paras oli alikersantti Kari Laitinen sijoittumalla tuloksella 247 sijalle 8. Keski-Suomen H50 ampujista vikkelää taulua parhaiten pommitti Vesa Hänninen pistein 222 päätyen sijalle 11. ja H60 sarjassa Tapio Harju ollen lopulta 24.

Päivän päätteeksi suunnattiin jälleen kiväärin pariin. Matka puolitettiin, mutta asennot triplattiin eli luvassa oli 150m 3-asentokilpailu, jossa tauluna toimii PV:n taulu nro 01 eli ns. ”lehmännahka”. Siinä kokemus oli taas valttia ja Tapio Harju ampui päivän toisen pronssimitalinsa H60 sarjassa tuloksella 253 jääden vain pisteen päähän hopeasta ja pisteen päähän mestaruudesta. Hienoa menestystä täydensi Mika Karala jääden pisteen erolla neljänneksi, pronssi ja hopeamiesten jakaessa mitalit keskenään tasapistein napakympeillä. Harjun ja Karalan tuloksia joukkuekisassa täydensivät Rauno Stranius ja Vesa Hänninen niin vahvasti, että kokonaistulos palkittiin joukkuemestaruudella. H sarjan ampujista Antti Liimatainen ampui itsensä sijalle 10.

Päivän saldona siis 5 mitalia: 1 mestaruus, 2 pronssia ja 1 joukkuemestaruus ja 1 joukkuehopea.

Sunnuntaina ammunta aloitettiin vasta iltapäivän puolella ratamääräysten vuoksi ja lämpötilakin oli kohonnut lauantailta jo kaksinumeroiseksi. Joukkue näytti hyvin levänneeltä eikä ainakaan ulkoisesti vaikuttanut juhlineen mestaruuksia pitkän kaavan mukaan.

Päivän avauksena oli luvassa perinnepistoolin 30 laukauksen koulukilpailu. Laji ammutaan ns. pistoolikoulu eli tarkkuusosan tauluun 25m matkalta yhdellä kädellä kahtena 3x5ls sarjoina, joiden välissä käydään tauluilla. Joukkueen parhaasta tuloksesta vastasi Kari Laitinen ampumalla H sarjassa hopeaa tuloksella 266. Tiukka oli kisa tässäkin lajissa mestaruuden mennessä pistettä paremmalla ja pronssin pistettä huonommalla tuloksella. H50 ampujien paras oli Mika Karala sijoittuen sijalle 8. tuloksella 236. H60 sarjassa Tapio Harju sijoittui sijalle 22. pyöreällä tuloksella 200. Vesa Hännisen ja Rauno Straniuksen tuloksilla täydennettynä H50 joukkue päätyi nyt pronssille.

Kisojen viimeisenä lajina joukkueellamme oli edessä 150m kenttäammunta 10+10 laukausta. Lajissa ammutaan PV:n taulu nro 3:een siten, että 10 laukauksen ampumiseen on aikaa vain 3 minuuttia. Tapio Harju näytti taas nuoremmilleen mallia sijoittuen H60 sarjassa sijalle 5. tuloksella 159. Mika Karala oli H50 ampujistamme paras sijoittuen sarjassa sijalle 8. tuloksella 155. Ja myös kenttäammunnassa Vesa Hännisen ja Rauno Straniuksen tulokset yhdessä Harjun ja Karalan tulosten kanssa tuotti myös joukkuemitalin, H50 joukkuehopea Keski-Suomeen. H sarjan ampujista paras edustajamme oli Antti Liimatainen ollen tuloksella 144 sijalla 22. Keski-Suomen joukkueeseen kuuluivat mainittujen lisäksi myös ylikersantti Kalle Siltala ja
korpraali Antti Siltala H sarjassa sekä Kersantti Hannu Piippanen ja alikersantti Tarmo Purunen H50 sarjassa.