Korpilahden reserviläiset juhlivat 60-vuotista taivaltaan

Lauantaina 27.11. kohotettiin malja 60 vuoden ikään ehtineen Korpilahden Reserviläiset ry:n kunniaksi.

Korpilahden Reserviläiset ry:n 60-vuotisjuhlaa vietettiin lauantaina 27.11. Juhlakartano Tähtiniemessä Korpilahdella. Jäsenistöä ja kutsuvieraita oli saapunut paikalle salin täydeltä. Heti juhlan alussa yhdistyksen puheenjohtaja Perttu Hietanen lausui kiitokset aktiiviselle jäsenistölle. Reserviläisliitto on vastikään valinnut yhdistyksen vuoden 2021 malliyhdistykseksi tunnustuksena aktiivisesta ja tehokkaasta toiminnasta.

Korpilahden Reserviläiset ry:n puheenjohtaja Perttu Hietanen.

Perttu Hietanen ja lakkautetun Korpilahden reserviupseerikerhon viimeinen puheenjohtaja Jaakko Laitinen pitivät esitelmän yhdistysten ja reserviläistoiminnan historiasta Korpilahdella. Innokkaan alun jälkeen toiminta oli vähäistä 1980- ja 1990-luvuilla, kunnes vuosituhannen vaihteen tienoilla nähtiin uutta aktivoitumista. Viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana Korpilahden Reserviläisten jäsenmäärä on ollut selvässä kasvussa, ja toiminta on entisestään vilkastunut.

Juhlassa myös naulattiin yhdistyksen lippu. Lipussa ovat pienikokoisina entisen Korpilahden kunnan vaakuna ja Korpilahden suojeluskunnan lippu, sekä sinisellä pohjalla isokokoinen Reserviläisliiton tunnus. Lipun siunasi seurakuntapastori Miina Karasti.

Tervehdyksensä juhlaan toi mm. Reserviläisliiton 3. varapuheenjohtaja Kari Salminen, joka myös naulasi ensimmäisen naulan yhdistyksen lippuun.
Korpilahden reserviläisten lipun siunasi seurakuntapastori Miina Karasti. Lippua pitää Juha Väisänen.
Juhlassa esiintyi Jämsän reserviläiskuoro Vinosyöttö, jonka laulu ja soitto kajahtivat salissa komeasti.

Teksti ja kuvat: Juha Hyvärinen