Keski-Suomen maapuolustusjuhlaa vietettiin Joutsassa

Keski-Suomen alueellinen maanpuolustusjuhla päästiin taas järjestämään kahden välivuoden jälkeen 7.8.2022. Edellisen kerran juhla oli järjestetty Saarijärvellä elokuussa 2019.

Päivän juhlallisuudet alkoivat seppeleenlaskutilaisuudella sankarihautausmaalla. Kunniavartiossa olivat kadetit ja paikalla oli Ilmasotakoulun lippu.

Ilmasotakoulun alokkaat vannoivat sotilasvalan urheilukentällä, missä myös veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen lippulinnat olivat mukana. Paraatikatselmuksen ja valan jälkeen vuorossa oli näyttävä ohimarssi.

Pääjuhlassa eversti evp Martti J. Kari sai Majurin Mediamalja -tunnustuspalkinnon. Majurin Mediamalja on edesmenneen Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikaisen nimikkopalkinto, joka jaetaan tunnustuksena ansiokkaasta maanpuolustukseen ja reserviläistoimintaan liittyvien aiheiden näkyväksi tekemisestä. Martti J. Kari on kirjoittanut kuluvana vuonna sanomalehti Keskisuomalaiseen useita Venäjän hyökkäyssotaa taustoittavia kolumneja ja esiintynyt myös TV:ssä. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja on jaettu sen jälkeen vuosittain lukuun ottamatta vuosia 2020 ja 2021, jolloin sitä ei jaettu maanpuolustusjuhlan perumisen takia.

Veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen lippulinna paraatikatselmuksessa. Kuva: Juha Hyvärinen
Kuva: Juha Hyvärinen
Ohimarssi Savontiellä Joutsassa. Lippulinnaa johtaa Mika Pakkanen. Kuva: Juha Hyvärinen
Keski-Suomen reservipiirien toiminnanjohtaja Tapio Paappanen luovutti Majurin Mediamalja -kiertopalkinnon eversti evp Martti J. Karille. Kuva: Matti Hyvärinen