Toimintapäivä Jyväskylän Harjulla

Keski-Suomen reserviupseeripiiri järjesti vuotuisen toimintapäivänsä lauantaina 10.5. Harjun ympäristössä Jyväskylässä. Tapahtuma oli kaikille avoin, ja se koostui vajaan kahden kilometrin mittaisesta kävelylenkistä ja sen aikana suoritettavista erilaisia kansalais- ja reserviläistaitoja mittaavista rastitehtävistä. Tarjolla olikin sopivassa suhteessa sekä reipasta ulkoilua että hyödyllistä tietoa. Lisäksi tehtävät pisteytettiin, ja parhaiten suoriutunut kisaaja sai omakseen Reserviupseeriliiton lahjoittaman kenttälapion.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Juho Leikas havainnollisti, kuinka suojanaamarin ilmatiiviys tarkistetaan

Tämän vuoden toimintapäivän erityispiirre oli tapahtumaa vaivannut osallistujien puute: ajoittainen sateen uhka ja äitienpäiväviikonloppu saattoivat yhdessä vaikuttaa siihen, että neljän tunnin aikana rasteilla kiertänyt joukko voitiin loppujen lopuksi laskea yhden käden sormilla. Samalla ilmiö kertoo kuitenkin siitä, että toimintapäivään liittyvässä tiedottamisessa ja piirin jäsenten aktivoimisessa on yhä kehitettävää.

Käytännön toteutukseltaan Reserviupseeripiirin toimintapäivä oli onnistunut: Harjulla tuntuivat viihtyvän niin osallistujat kuin rastihenkilöstökin.