Tammisunnuntain killan juhla 2016

Iltajuhla 30.1. kokosi 130 vierasta Jyväskylän Klubille. Illan ohjelmassa oli mm. Timo Järvisen vaikuttava lauluesitys – Jääkärimarssi. Säestäjänä toimi Mikko Porvali.

Mikko Porvali säestää Timo Järvisen Jääkärimarssi esitystä
Mikko Porvali säestää Timo Järvisen Jääkärimarssi esitystä

Kenraalimajuri evp Kalervo Sipi puhui iltajuhlassa käsitellen vapaussodan historiaa ja sen  oppia nykypolville. Hän kantoi huolta siitä, että nuorimmat sukupolvet alkavat vieraantua 1918 tapahtumista osittain sen takia, että niistä on kulunut jo paljon aikaa ja toisaalta sen takia, että uutisointi asioista on ollut kovinkin yksipuolista. Puolustusvoimien rakennemuutoksen tarkasteluun hän käytti paljon aikaa kerraten viime vuosien tapahtumia omien virkatehtäviensä kautta. – Puolustusvoimat on kunnossa, hän totesi tarkastelunsa päätteeksi.

Tammisunnuntain päiväjuhlan yleisöä.
Tammisunnuntain päiväjuhlan yleisöä.

Jyväskylän Normaalikoululla vietetty päiväjuhla noudatti perinteistä kaavaa. Suomen lippu otettiin vastaan, seppelpartio lähetettiin sankarihaudalle, juhlapuhuja Jussi Nuorteva tarkasteli puheessaan Suomen historiaa ennen itsenäistymisen aikaa. Tilaisuudessa esiintyivät Ilmavoimien Soittokunnan lisäksi normaalikoulun lauluryhmä ja mieskuoro Sirkat. Juhlassa oli hieman vajaa 100 henkilöä