Seppeleenlasku Kansallisena Veteraanipäivänä Jyväskylässä

Kansallisena veteraanipäivänä 2015 tuli kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päättymisestä. Koska tämä merkitsi myös toiseen maailmansotaan liittyneiden sotatoimien päättymistä Suomen alueella, ovat Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Reserviläisliitto päättäneet järjestää tapahtuneen muistoksi yhteisen, koko valtakunnan kattavan seppeleenlaskun. Tavoitteena oli laskea 27.4.2015 seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta.
Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskulla pyritään myös siirtämään veteraaniperinnettä ja -tietoisuutta nuoremmille suomalaisille. Erityisesti paikalle pyrittiin saamaan koululaisia.

Seppeleen laskijoina Aune Malinen ja Seija Asunto, kunniavartiossa sotmest Saul Viinikainen ja alik Pentti Vilkunaho
Seppeleen laskijoina Aune Malinen ja Seija Asunto, kunniavartiossa sotmest Saul Viinikainen ja alik Pentti Vilkunaho

Jyväskylässä seppeleenlaskun järjestivät Tikkakosken reserviläisistä koottu iskuryhmä. 27.4.2015 täsmälleen klo 14.30 laskivat äiti ja tytär seppeleen Puistokadun hautausmaalla olevalle sodissa kaatuneiden muistopatsaalle. Tilaisuuden koruttomuudesta huolimatta oli kaikkien paikalla olleiden ajatukset niissä miehissä joiden ansiota oli tämäkin seppeleenlasku vapaassa Suomessa.

Verkkotoimittaja