RUL:N VIIMEISET AMPUMAMESTARUUSKILPAILUT KAJAANISSA 15.-17.8.2014

Kaksi henkilökohtaista mestaruutta ja pronssimitalia sekä joukkuehopea JRU:lle. Jyväskylän reserviupseereista osallistui historian viimeiseen RUL:n ampumamestaruuskilpailuun pienin mahdollinen joukkue, Raimo Ranta, Kari Löfgren ja Tapio Paappanen. Tällä vähäisellä voimalla saatiin aikaiseksi kuitenkin joukkueet pienois- ja isopistooliin sekä rynnäkkökivääriin.

Kilpailuista irtosi varsin hyviä sijoituksia. Raimo Ranta ampui pienoispistoolin ja pistoolin pika-ammunnan mestaruuteen H70 sarjassa, Kari Löfgren rynnäkkökiväärissä (RA7) ja pienoispistoolissa pronssille H50 sarjassa. Isopistoolissa joukkue Raimo Ranta, Kari Löfgren ja Tapio Paappanen sijoittui hopealle ja sarjassa H50.

Maj Raimo Ranta pistoolipika-ammunnan mestari mallia 2014

Tällä tavoin eräs aikakausi päättyi RUL:n historiassa. Tulevana vuonna ampumakilpailut järjestetään yhdessä Reserviläisliiton kanssa ja ne toteutetaan Kouvolan Tyrrissä elokuun kolmantena viikonloppuna 2015. Näin keskisuomalaisesta näkökulmasta kilpailu meni hyvin, vaikka äärimmäisen hidas tulospalvelu varsinkin kilpailun ensimmäisenä päivänä ”otti päähän”. Asia johon järjestelykoneisto ei ollut panostanut tarpeeksi. Ammuntojen johtaminen eteni kuitenkin sujuvasti, ja kilpailijan kannalta se on oleellisin asia. Elämme kuitenkin 2010-lukua ja niin välineitä kuin osaamistakin ripeään ampumakilpailun tulospalveluun löytyy jos on riittävästi halua asian järjestämiseen.

Kilpailun ensimmäisen ja toisen päivän tulokset ovat luettavissa Kajaanin reserviupseerikerhon www-sivulta.

Tapio Paappanen