Veteraanit kokoontuivat Peurunkaan rosvopaistille

Rosvopaistille oli tullut salin täydeltä veteraaneja ja kutsuvieraita.

Sotiemme veteraanit läheisineen ja saattajineen oli kutsuttu 6. lokakuuta Peurunkaan jälleen kerran nauttimaan rosvopaistia. Tämä tilaisuus oli ”neljäs viimeinen kerta”, kuten tapahtuman isä, Finnairin eläkkeellä oleva purseri Kalevi Rönnqvist asian ilmaisi. Itsenäisyyden juhlavuoden 2017 tapahtuman piti olla viimeinen, mutta silloin tehtiin ”väärä diagnoosi” ja rosvopaisti on muhinut sen jälkeen vielä kolmesti. Rönnqvist ei nyt luvannutkaan, että tämä olisi se vihoviimeinen kerta – jäämme odottamaan ensi vuotta vesi kielellä.

Tapahtuman järjesti perinteiseen tapaan Finnairin lentävä henkilöstö yhteistyössä Peurungan kanssa. Järjestelyissä olivat mukana myös Luonetjärven sotilaskotisisaret sekä Keski-Suomen reservipiirit. Käytännön järjestelyistä vastasi tottuneesti liikuntaneuvos Pekka Toivonen.

Peurunka on erinomainen paikka veteraanien rosvopaistille, totesi toimitusjohtaja Seppo Virta. Veteraanien kuntoutus alkoi Peurungassa vuonna 1974 ja siitä alkaen veteraanien kuntoutusvuorokausia on kertynyt jo kaksi miljoonaa. ”Tälläkin hetkellä meillä on 12 veteraania kuntoutuksessa”, totesi Virta.

Rosvopaisti maistui; reserviläiset olivat hauduttaneet 160 kg lampaanlihaa, jota tarjoiltiin perunamuusin ja lisukkeiden kera. Päälle juotiin kahvit ja konjakit sekä syötiin legendaariset ”sotkun munkit”.

Reserviläiset avustivat sotilaskotisisaria kahvitarjoilussa. Kuvassa Keski-Suomen Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Mika Pakkanen.
Solistiyhtye Jermujen miellyttävä musiikki innoitti väkeä tanssimaan. Keski-Suomen Reserviläispiirin puheenjohtaja Perttu Hietanen osallistui talkootyön ohella rosvopaistitanssiaisiin.
Tilaisuuden päätti reserviläisistä, sotilaskotisisarista ja Finnairin henkilökunnasta muodostettu sekakuoro, jos esitti Veteraanin iltahuudon. Säestyksestä vastasi Solistiyhtye Jermut Ilkka Halosen johdolla.

Teksti ja kuvat: Matti Hyvärinen