Reservipiirien sotahistoriallinen matka on peruttu

Taistelijan talon näyttelyssä Ilomantsin Hattuvaarassa esitellään mm. viime sotien aseita. Kuva: Matti Hyvärinen

Matka on peruttu vähäisen osallistujamäärän takia.

Keski-Suomen reservipiirien veteraani- ja perinnetoimikunnan järjestämä sotahistoriallinen matka suuntautuu tänä vuonna Ilomantsin talvi- ja jatkosodan taistelupaikoille. Matkan ajankohta on 27.8. – 29.8. (pe – su).

Matkareitti alkaa Jämsästä, josta kuljetaan Jämsänkosken, Korpilahden, Jyväskylän, Vaajakosken, Lievestuoreen ja Hankasalmen kautta Joensuuhun. Joensuussa tutustutaan Salpalinjaan kuuluvaan bunkkerimuseoon Marjalassa. Sieltä matka jatkuu Kontiorannan entisen varuskunta-alueen kautta Ilomantsin Hattuvaaraan, jossa käyntikohteita ovat Taistelijan talo sekä Taistelijan taival -polku.

Lauantain tutustumiskohteita ovat mm. Taivallammen, Oinassalmen ja Öykkösenvaaran taistelupaikat. Iltapäivällä matka jatkuu Lieksan kautta Nurmekseen. Matkan varrelle osuu Rukajärvikeskus Lieksassa, jossa poiketaan, mikäli aikataulu antaa myöten. Majoitus on Bombassa Nurmeksessa.

Sunnuntaina ennen paluumatkaa käydään itäisen jääkärietapin muistomerkillä Nurmeksessa. Paluureitti kulkee Siilinjärven ja Kuopion kautta Keski-Suomeen.

Hinta-arvio matkalle on 350 – 400 euroa. Ilmoittautumiset 30.7. mennessä Pertti Rahikaiselle: pertti.rahikainen(at)pp.inet.fi. Kerro ilmoittautuessa nimi, osoite, puhelinnumero ja kyytiinnousupaikka. Päätieltä ei poiketa.

MTV Uutiset teki syksyllä 2020 uutisjutun Öykkösenvaarassa suoritetuista räjäytyksistä. Katso video tästä.

Öykkösenvaarassa käytiin heinä-elokuun vaihteessa 1944 kiivas torjuntataistelu, jossa vihollinen pakotettiin vetäytymään itään. Alueella on jäljitelty tykistökeskitystä räjäyttämällä puita. Kuva: Matti Hyvärinen