Piirien pistooliampumahiihtomestaruudet ratkottiin Leppävedellä

Piirien pistooliampumahiihdon piirinmestaruuksista kisattiin lauantaina 21.3.2015 Keski-Suomen Ampujien radalla Laukaan Rajamäessä Jyväskylän Seudun Reserviläisten toimiessa kisajärjestäjänä tuttuun tapaan. Vaikka lumi alkoikin olla jo paikka paikoin vähissä, laduilla sitä vielä riitti. Lauantain sää oli aurinkoinen ja tuulinen ja lämpötila vähän pakkasen puolella. Aiemmat suojasäät olivat kuitenkin sulattaneet latuja, joten nyt ne olivat varsin liukkaassa kunnossa. Kova vastatuuli tosin piti huolen siitä, että hiihto ei liian helpoksi muodostunut. Tieura ampumapaikalle oli jo sulanut, joten sinne kilpailijat siirtyivät ilman suksia.

Pistooliampumahiihto_2015
Kuvassa vas. mr X, nro 204 Kaino Oksanen, nro 206 kers Markku Krats, nro 208 korp Eero Sievänen ja nro 209 korp Jouko Sällinen

Lieneekö ollut tuulisen kelin vaikutusta, että sakoitta ei kukaan kilpailjoista ampumaosuutta selvittänyt. Tuuli myös kuljetteli pilviä välistä auringon eteen joten valokin vaihteli välillä melkoisesti. Viileä sää tuntui myös aiheuttavan vähän toimintahäiriöitä aseille.

Nopeinta vauhtia ladulla piti H sarjan kersantti Henri Krats, joka kellotti ajan 19.12. Ammunnassa kokemus oli tänään valttia. Pienimmällä sakkomäärällä ammunnan suoritti kapteeni Heino Malinen H70 sarjasta, jonka kokonaisaika oli myös kilpailun paras. Ilahduttavasti mukana oli tälläkin kertaa pistooliampumahiihtokisojen kestokävijä Esko Malkamäki H80 sarjan edustajana. Tulokset vooit katsoa tämän linkin takaa!

Kiitokset kilpailijoille ja toimitsijoille!
Kari Laitinen