Maanpuolustusnaiset järjestönä

MNsyksy2016Maanpuolustusnaisten Liitto ry (MNL) on itsenäinen puolueisiin sitoutumaton naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö.  Keski-Suomen piirin alueella toimii neljä jäsenyhdistystä: Keurusseudun Maanpuolustusnaiset ry, Maanpuolustusnaisten Jyväskylän yhdistys ry, Saarijärven Maanpuolustusnaiset ry ja Ääneseudun  Maanpuolustusnaiset ry.

Topakasti toimien!
Maanpuolustusnaisten toiminnan lähtökohtana on maanpuolustusvalmiutta edistävää toimintaa sekä antoisaa yhdessäoloa kaikenikäisille naisille toiminnallisella tavalla: erilaisia retkiä sekä kunto- ja liikuntatapahtumia, kokouksia, ajankohtaisia esitelmä- ja juhlatilaisuuksia.   Maanpuolustusnaiset osallistuvat aktiivisesti lottien ja veteraanien elämänlaatua parantaviin tempauksiin, keräystapahtumiin ja arjen virkistystoimintaan yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa.

JÄSENEKSI LIITTYMINEN:  Jäseneksi liittymisen voi tehdä sähköisesti Maanpuolustusnaisten liiton sivujen kautta tai ottamalla yhteyttä paikallisen yhdistyksen toimihenkilöihin ja tulemalla tutustumaan toimintaamme. Jäsenmaksu on 15 – 20 euroa /vuosi. Maksamalla yhdistyksen jäsenmaksun saat 4 kertaa vuodessa ilmestyvän Keski-Suomen Maanpuolustaja -lehden ja kerran vuodessa ilmestyvän Maanpuolustusnaisten Liiton Topakka -lehden sekä saat tiedotteita ajankohtaisita tapahtumista. Jäsenyys vahvistetaan paikallisen yhdistyksen hallituksessa.

Ota yhteys ja tule tutustumaan toimintaamme!
Keski-Suomen yhdistyksien yhteystiedot: MNks_piiri_2016w

 • Keurusseudun Maanpuolustusnaiset ry
  Puheenjohtaja Elina Tuori-Lahti
  Sihteeri Paula Peltola
 • Maanpuolustusnaisten Jyväskylän yhdistys ry
  Puheenjohtaja Leena Hietala
  Sihteeri Anu Miettinen
  FaceBook: Jyväskylän maanpuolustusnaiset
 • Saarijärven Maanpuolustusnaiset ry
  Puheenjohtaja Eija Harju
  Sihteeri Kirsti Ratinen
 • Ääneseudun Maanpuolustusnaiset
  Puheenjohtaja Tarja Maukonen
  Toimintaesittely Ääneseudun maanpuolustusjärjestöjen sivuilta
 • Maanpuolustusnaisten Liiton Keski-Suomen piiri ry
  Puheenjohtaja Tiina Ronkainen,
  Varapuheenjohtajana Leena Hietala  ja Tarja Maukonen.
  Piirin tiedottaja Eila Keinonen

Oman yhdistystoiminnan lisäksi toimimme aktiivisesti mm. kouluttajina ja kurssin johtajina esim.

Intti tutuksi naisille -kurssit
Varusmiespalvelukseen hakeneilla,  sitä suunnittelevilla tai muuten vapaaehtoisesta maanpuolustustoiminnasta kiinnostuneilla on mahdollisuus päästä tutustumaan viikonloppukurssin aikana puolustusvoimien toimintaan. Kurssilaiset saavat varusmieskoulutuksesta tuntumaa toimintaharjoituksen, paikkojen esittelyjen ja kuntotestien muodossa. Lisäksi kurssilaisille annetaan tietoa vapaaehtoisen maanpuolustuksen toiminnasta. Kurssi järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Koulutus- ja tukiyksikön kanssa.  Tuleva kurssi on KevätLuonetti, Tikkakoski 2017 yhteydessä.

Toimintavalmiuksia arjen häiriötilanteisiin
Useat maanpuolustusnaiset ovat myös aktiivisesti mukana Naisten Valmiusliiton, vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepan) sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, toimien mm. kurssilaisina, kouluttajina ja kurssien johtajina.
Naisten toimintavalmiuksia arjen häiriötilanteissa opetellaan ja kerrataan mm. Nasta -harjoituksissa ja Maanpuolustusnaisten valtakunnallisissa jotostapahtumissa.

Kaikille naisille avoimet NASTA-harjoitukset ovat taas Naisten Valmiusliitto ry:n tilaamia ja organisoimia, naisille kohdennettuja valtakunnallisia harjoituksia, jotka toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina puolustusvoimien tuella. Harjoituksia järjestetään  kaksi vuosittain, keväällä ja syksyllä. Niihin on ennakkoilmoittautuminen.  Paikallisesti täällä NV:n toimintaa organisoi Keski-Suomen Naisten valmiusliiton alue neuvottelukunta.

Tutustu myös valtakunnalliseen toimintaan:  Maanpuolustusnaisten Liitto ry
Maanpuolustusnaiset ovat myöskin facebookissa: MaanpuolustusnaistenLiittoRy

19.2.2017  tiedot päivitetty
Eila Keinonen, puh. 050 5583957 tai e-mail: etunimi@sukunimi (at) qrmedia.fi