Lotta-dokumentti Viimeinen testamentti ja Sinisiä Säveliä konsertti Viitasaarella

Raimo Salon Lotta-dokumentti Viimeinen testamentti  ja Sinisiä Säveliä hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin 4.11.2012 Viitasaari Areenassa.

Tervehdyssanat lausui Länsi-Suomen sotilasläänin  komentaja kenraalimajuri Pertti Salminen. Hän muistutti että veteraanisukupolvi ei tehnyt  pelkästään sotatyötä vaan myös rakensi nykyisen yhteiskunnan. Musiikki on antanut toivoa ja luonut yhteishenkeä sodan  aikaan ja etenkin jälleenrakennuksen aikaan. Nykyisin dokumentit ja konsertit ovat perinnön  arvostamista ja ylläpitävät maanpuolustustahtoa.

Isto Korhonen, Pertti Salminen ja rva, Markku Kari

Viimeinen testamentti-dokumentin tekijä Raimo Salo  esitteli lyhennelmän teoksestaan. Dokumenttia varten on haastateltu 76 lottaa eripuolella  Suomea. Koruttomat lottien kertomukset vetivät paikoin  konserttiyleisön hiljaiseksi, tosin olihan siellä koettu niitä ilonpisaroitakin ja rakkauden nuoliakin  nähty. Viitasaarelaisista lotista oli haastateltu muun muassa  Toini Turpeista, Anja Moisiota ja Anna-Liisa Hämäläistä. Dokumentin pituudeksi tulee 75 minuuttia ja valmistuu  helmi-maaliskuun vaiheilla.

 

Viitasaaren lotat Anja Moisio ja Anna-Liisa Hämäläinen

Väliaikakahvituksen jälkeen oli musiikin  vuoro. Konsertissa esiintyivät Tommi Soidinmäki, Mikael  Konttinen, tanssiyhtye Neliveto, Viitasaari-kvartetti, Lottatytöt, Jyrki Holm ja  Viitasaaren veteraanilaulajat. Konsertin järjestivät Viitasaaren Sotaveteraanit ry ja  Viitasaaren kulttuuritoimi. Konsertin puhdas tuotto oli 5904 euroa joka käytetään  veteraanien kuntoutukseen. 

Terveisin Kauko Ikäheimonen