Keuruun markkinat – reservipiirit Pioneerirykmentin mukana

Keuruun Markkinoilla ravisteltiin iltapäivän aikana vettä telttojen katoilta lauantaina 14.7. Sunnuntaina oli kuivempaa, mutta väkeä oli vähemmän kuin ensimmäisenä päivänä. Tapahtuma järjestettiin 29. kerran ja kävijämäärä jäi tällä kertaa hieman alle 14 000 kun aiempina vuosina on ylitetty jopa 20 000 kävijän raja. Keski-Suomen reservipiirit ja MPK:n Keski-Suomen koulutus- ja tukiyksikkö olivat omalla osastollaan markkinoilla mukana täydentämässä Pioneerirykmentin markkinaosastoa.

Maanpuolustusjärjestöjen esilläolo noudatti perinteistä kaavaa. Sotilaskotiauto palveluineen veti markkinaväkeä osaston sisälle, johon Pioneerirykmentti laittoi esille puhdistusajoneuvon, panssaroidun maastohenkilöauton, miinojen esittelykontin,

MPK:n kurssit kiinnostivat. Hannu Kivi-Mannila esittelee

maastokuorma-auton ja traktorikaivurin. Haapamäen Seudun reserviläiset toivat osastolle laavun ja pienen teltan, jossa lauantaina markkinaväki sai nauttia hernekeitosta.

Reservipiirien osastolla tarjottiin tietoa reserviläistoiminnasta ja MPK:n kursseista. Kävijöitä ja asiasta kiinnostuneita riitti tasaisena virtana molempina päivinä. Erityisen positiivista oli muutamien heinäkuussa varusmiespalveluksesta kotiutuneiden kiinnostus reserviläisten järjestötoiminnasta. Muutama uusi jäsen hyvin suurella todennäköisyydellä saatiin rekrytoiduksi. Tiedotustoiminnasta piti kiitettävästi huolen Keuruun alueen reserviupseerien ja reserviläisten jäsenet.

Matti Kanko tuumaustauolla Jorma Kankaan kanssa

Äänekosken EKO-asepartion tuki osastolle oli erittäin tärkeä. Aiempien kertojen mukaisesti se veti pienempiä ja varttuneempia ammunnasta kiinnostuneita kokeilemaan

Hannu Hanhinen tähtää taljajousella

omaa tarkkuuttaan. Piirin osaston läheisyydessä sai markkinaväki ottaa tuntumaa myös perinteisempään ammunnan muotoon. Keuruun Jousi esitteli jousiammunnan saloja telttamme vieressä.

Teksti ja kuvat: Tapio Paappanen