Keski-Suomen Reservipiirien pienoiskiväärin sarjakilpailu 2016

Iltaa Leivonmäeltä

Se on taas se aika vuodesta käsillä, että pyöräytetään Keski-Suomen Reservipiirien pienoiskiväärisarjan kilpailu käyntiin. Aloituskisa ammutaan viikon päästä eli 23.5. KSA:n radalla Leppävedellä osoitteessa Ampuradantie 14. Ammutaan non-stoppina klo . Asentokisan ampujat ampuvat ensin makuun ja sitten polvi-pysty.

Viime vuoden tapaan ammutaan siis 60ls ja 20ls makuukilpailua sekä 3x20ls asentokilpailua. Näiden lisäksi ammutaan uutta TA-sarjaa.

TA-sarjassa (säännöt tässä linkissä) voi ampua käytännössä millä tahansa pienoiskiväärillä, aseen varusteiden määritellessä luokan, jotka ovat vakio- ja avoluokka. Vakioluokassa käytetään rautatähtäimiä ja avoluokassa aseessa voidaan käyttää myös optiikkaa. Vakioluokassa aseen aseen saa tukea hihnaan, lippaaseen tai SAL tukiammuntasääntöjen mukaiseen tukeen. Avoluokassa on näiden lisäksi sallittu bipodi eli aseeseen kiinnitettävä tukijalka. TA-sarjassa laukausmäärä on 30 ja myös siinä kokonaistuloksen muodostaa kolmen parhaan osakilpailun yhteistulos.

TA-sarjaan voi osallistua esimerkiksi seuraavanlaisilla aseilla/varusteilla:

– Ratapienoiskivääri kiikaritähtäimellä, ampuja ampuu hihnatuelta ja voi siten käyttää myös ampujantakkia (avoluokka)
– Itselataava pienoiskivääri rautatähtäimillä, ampuja ampuu lipastuelta, ampujantakki ei sallittu (vakioluokka)
– Pulttilukkoinen lippaallinen pienoiskivääri kiikaritähtäimellä, ampuja ampuu SAL tukiammuntatuelta, ampujantakki ei sallittu (avoluokka)
– Itselataava pienoiskivääri kiikarilla ja bipodilla, ampujantakki ei sallittu (avoluokka)
– Ratapienoiskivääri diopteritähtäimillä, ampuja ampuu SAL tukiammuntatuelta, ampujantakki ei sallittu (vakioluokka).

Jari Lehtisen lahjoittama uusi pienoiskiväärisarjan kiertopalkinto.
Jari Lehtisen lahjoittama uusi pienoiskiväärisarjan kiertopalkinto.

Jari Lehtinen on lahjoittanut 60ls makuukisaan uuden kiertopalkinnon. Palkinnon säännöt tässä linkissä ja kuva yllä.

Kisajärjestäjän työtä helpottamaan toivotaan ennakkoilmoittautumisia. Se ei ole sitova, mutta osataan vähän arvioida taulujen määrää. Levittäkääpä tietoa kisasta ja uudesta sarjasta niin saadaan homma viikon päästä räväkästi käyntiin!

Ampumaterveisin
Kari Laitinen