Karjalan retki siirtyy vuodella

Ensi elokuuksi suunniteltu reservipiirien sota- ja kulttuurihistoriallinen retki Laatokan Karjalaan on siirretty vuodella eteenpäin: Koska valmista suunnitelmaa kohteineen ei haluttu hukata, on uudeksi ajankohdaksi sovittu vuoden 2021 elokuun viimeinen viikonvaihde eli 27. – 29.8. perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan.

Aikaisempi aikataulu, reitti ja kohteet pysyvät ennallaan eli pääpaino on edelleen U-asemassa Nietjärven ja Loimolan  välillä. Linjahan oli Tali-Ihantalan tavoin puna-armeijan massarynnistyksen tulppana sodan loppuun saakka.

Siirron syytkin ovat kaikkien tiedossa.  Raja on suljettu, koska koronaksi kutsuttu virustauti leviää Venäjälläkin kasvavalla voimalla eikä sinne ole syytä lähteä “urheilemaan”, heti rajan auettuakaan. Kun jatkoa viime syksyiselle Karjalan kannaksen retkelle suunniteltiin, ei tämän vuoden tautitilanteesta ollut harmainta aavistustakaan. Toivottavaa on, että edessä oleva runsas vuosi selkiyttää sen verran tilannetta, että retki voidaan tehdä turvallisesti ilman tautipelkoa ja täsmällisen tilannetiedon mukaan.

Vastuullinen matkan järjestäjä Pohjolan Matka on siirtänyt Sortavalan hotellimajoitukset oheispalveluineen ensi vuoden elokuulle.  Samoin aikaisemmin mainitut kohteet, paikkakunnat, reitit ja aikataulut pidetään ennallaan. Tilanteen kehittymisestä tai kehittymättömyydestä tiedotetaan piirilehdessä, piirien nettisivuilla ja Facebookissa.  Toivottavasti tuleva vuosi on nykyistä ihmis- ja matkustusystävällisempi.

Käkisalmen markkinat ja ruplan setelit ovat historiaa, mutta historiallinen linna alkuperäisen Vuoksen kaltaalla seisoo vielä ensi vuonnakin.

Teksti ja kuva: Pertti Rahikainen, Veteraani- ja perinnetoimikunta