K-S reservipiirien pienoiskiväärin sarjaosakilpailut 2016

Piirin mestaruuksista on nyt sitten ammuttu ja sen myötä saatu tulokset valmiiksi myös koko sarjakilpailun osalta. Tänään tulostaso oli sikäli hyvä, että Jari Lehtinen ampui uuden piirin ennätyksen 3x20ls H50 sarjaan 573 ja Jukka Salila 60ls makuu H60 sarjaan 588.

Sarjakilpailun osalta 3x20ls kisassa tutut nimet olivat keulilla Vesa Arpiainen H, Jari Lehtinen H50, Jukka Salila H60. H60 sarjassa hopeaa ampui Aimo Piispanen, muiden sarjojen jäädessä yhden ampujan varaan.

60ls makuu osalta H sarjan voiton vei Vesa Arpiainen, hopea ja pronssisijan ratketessa tasatuloksella Jyrki Leppäahon eduksi paremman osakilpailutuloksen perusteella ennen Harri Erästä. H50 sarjassa kolmen osakilpailun kokonaistuloksia saatiin vain yksi eli Jari Lehtisen 1761. Aimo Piispanen vei H60 sarjan samalla tuloksella ennen Jukka Salilaa. H75 sarjan voiton otti Juhani Ahola ja hopeaa Pentti Ihalainen. Joukkuekisassa Vaajakoski oli taas omaa luokkaansa, hopeasta käytiin vähän kisaakin ja sen vei piirinmestaruuskisojen hyvillä tuloksilla Jyväskylän Reserviupseerit ennen Jyväskylän Seudun Reserviläisiä,
20ls kisa oli taas Joutsan jäsenten välinen kisa, jonka vei Eero Sievänen. Hopealle ampui Jarmo Heikkinen ja pronssille itsensä nosti hienolla kauden päätöksellä Ari Minkkinen. Joukkuekilpailu oli luonnollisesti Joutsan heiniä muiden jäädessä kotiin.

Uusi TA-sarja oli osallistujien määrän suhteen toivottua vaisumpi. Niin oli myös vakiosarjan tulostaso. Voittoon ampui Harri Liimatainen, hopealle ensikertalainen Jani Puurunen ja pronssille Kari Laitinen.

Avosarjan tulostaso oli jo mukavampaa seurattavaa ja erityisen hienoa oli, että voittajaksi ampui Anne Kauppinen. Hopealle jäi Harri Liimatainen tasatuloksella, mutta kun Annelta löytyi myös toinen 293:en niin tiskivuorot on sitä myöten jaettu. Pronssille ampui Jami Siukola. Molempien sarjojen joukkuekisan vei Jyväskylän Seudun Reserviläiset kun ei muitakaan ottajia ollut.

Sarjakilpailun suoritusmäärä saatiin ilahduttavasti nousuun, tosin osittain samojen ampujien toimesta. TA-sarja ei toiminut toivotulla tavalla vaikka osallistumiskynnys yritettiin saada mahdollisimman alas. Mutta nyt kun on pää auki niin ruvetkaapa haalimaan ampujia mukaan, kalustosta tai osallistumisen helppoudesta homman ei pitäisi jäädä kiinni.
Kilpailusarjan tuloksia voit tarkastella kilpailu kilpailulta tämän linkin kautta.Kiitoksia kaikille ampujille ja toimitsijoille kuluneesta kaudesta, ensi keväänä taas jatketaan.