Jämsän Vinosyöttö laulanut itsensä lähes teini-ikäiseksi

Reserviläisten kuoro Jämsässä piti 23.3. 10-vuotisjuhlakonsertin Paunun koululla. Tilaisuus keräsi kuulijoita reilut 150 ihmistä koulun liikuntasaliin. Ennen konsertin alkua kuoron puheenjohtaja Antero Seppälä kertoi lyhyesti kuoron syntyhistoriasta. Monet hyvät ideat syntyvät saunassa. Niin on Vinosyöttö-kuoronkin osalta tapahtunut. Riekon metsästysretkellä 1990-luvulla pohjoisessa oltiin kuultu ”Vikapartio”-kuoron laulua, josta sitten ideoitiin Jämsän seudulle oma kuoro. Alussa siinä oli 8 jäsentä ja nyt kuoroon kuuluu 40 laulavaa jäsentä. Siihen on helppo tulla, koska laulut esitetään yksiäänisesti.

Juhlakonsertin ohjelmisto piti sisällään niitä lauluja, joita soturit korsuissaan sotien aikana lauleskelivat. Isosta Iitasta veteraanin iltahuutoon kuultiin ja kaiken kaikkiaan ohjelmassa oli 17 lauluesitystä. Kuoron mukana kulkee rytmiryhmä, jossa harmonikkaa soittaa kuoron musiikillinen johtaja Jukka Luukkainen, bassoa soittaa kuoron taiteellinen johtaja Kari Silván, kitaraa Jorma Hynninen ja rummuissa on Pertti Vuori.

Keski-Suomen reserviläispiirin puheenjohtaja Jouko Hyppönen toi kuorolle piirin tervehdyksen ja onnentoivotukset. Keskustelussa kuoron puheenjohtajan kanssa todettiin, että tässä on yksi hyvä keino saada reserviläistoimintaan uusi ulottuvuus ja sitä kautta myös uusia jäseniä mukaan.

Tapio Paappanen