Ilmavoimien reserviupseerikurssi 94 päättyi

Ilmavoimien reserviupseerikurssi numero 94 ja lentoreserviupseerikurssin 87 RU osio päättyivät Tikkakoskella 25.1.2013. Tilaisuuden aloitti majuri Ville Tolkin ilmoitus päätösjuhlan osallistujista Ilmasotakoulun johtajalle eversti Petri Tollalle täsmällisesti klo 9.00.

Puheessaan upseerioppilaille ev Tolla onnitteli kurssin oppilaita erinomaisesta työstä ja toi esiin neljän linjan koulutuksen – viesti, lentotekniikka, taistelunjohtaja ja ohjaajat – joiden saumatonta yhteistyötä tarvitaan ilmapuolustuksen hoitamisessa. Kurssin oppilaiden työskentely oli kiitettävää tasoa, henki ja tekemisen meininki on ollut hyvää. IlmavRuk antaa kurssilaisille johtajakoulutuksen, kurssilaisista tulee kotiuduttuaan reservin upseereita. Ev Tolla muistutti kurssilaisia siitä että suomalaisia sotilaita johdetaan omalla esimerkillä ja edestä. Johtajan täytyy hallita taidot joita vaatii johdettaviltaan.  Johtajan ei kuitenkaan tarvitse olla kiva, tärkeintä on tehtävä ja toiminnan tavoite. Ilmavoimien reservinupseerikurssin suorittaneet sijoitetaan kotiutumisen jälkeen ilmavoimien reserviin. Puheen päätteeksi ev Tolla ylensi upseerioppilaat upseerikokelaiksi. Reserviupseerikoulun johtajan kapt Olavi Tantun kurssia arvioivan puheen jälkeen oli vuorossa kurssimerkien ja -todistusten jako.

Suomen Reserviupseeriliiton kunniamiekan nro 454 luovutuspuheessaan kehotti Keski-Suomen Reserviupseeripiirin tuore puheenjohtaja Santeri Heinonen upseerikokelaita hyödyntämään kurssilla saatuja oppeja täysimittaisesti. Reserviupseerikurssien kaltaisia koulutussimulaattoreita ei mistään muualta löydy. Kurssilla saatuja oppeja vastaavia taitoja ei muualta hevin saada. Heinonen kehotti tulevia reservin upseereita tuomaan upseeriutensa esille työelämän paikkoja hakiessaan. Saatesanojen päätteeksi Heinonen luovutti kurssin priimukselle upseerikokelas Jaro Karkiselle miekan ja Keski-Suomen Reserviupseeripiirin lahjakirjan.

Priimuksen puheessa upskok Karkinen  luonnehti kurssin kulkua hymyä herättävällä tavalla käsitellen puheessa kaikki koulutusalat. Sininen baretti on ilmavoimien reservin upseereille kunnia-asia samoin kuin ilmavoimien motto ”Quolitas Potentia Nostra”. Karkisen puheen jälkeen palkittiin IlmavRUK94 kokelaat. Upskok Jaro Karkinen ja Antti Ukkonen vastaanottivat Ilmavoimien Tukisäätiön stipendit ja patsaat. Upskok Max Merikoski vastaanotti Maanpuolustussäätiön stipendin ja upskok Juuso Maskonen viestilinjan eriytyvän parhaan patsaan.

Vas. kapt. Tanttu, upskok. Meriluoto, Ukkonen, Karkinen, Maskonen ja piirin puheenjohtaja Heinonen

Tilaisuus jatkui Ilmavoimien Soittokunnan sävelien säestyksellä nautittuihin kahveihin ja päättyi Ilmasotakoulun kunniamarssiin. KLö