KESKI-SUOMEEN ROPPAKAUPALLA SUOMEN MESTARUUKSIA PERINNEASEKISASSA

Lauantaina 21.5. ryhdyttiin ratkomaan ResUL:n perinneaseiden SM-mitaleja Mikkelissä Kyrönpellon ampumaradalla. Päivän ensimmäisenä kilpailuna oli haasteellinen 50 metrin pistooliammunta. Kilpailussa ammutaan 5 koelaukausta ja 30 kilpalaukausta kahtena 15 laukauksen sarjana. Aikaa sarjan ampumiseen on 15 min. Tauluna oli puolustusvoimien taulu n:o 04.

Pistoolikuvioammunnan mestari H70 Raimo Ranta

Sarjassa H70 Raimo Ranta ampui pronssia tuloksella 258. Saarijärven Tapio Harju sijoittui samassa sarjassa neljänneksi tuloksella 247. Kymmenen vuotta nuoremmassa sarjassa H60 Tapio Paappanen sijoittui 4. sijalle tuloksella 258. Em. henkilöt muodostivat Keski-Suomen reservipiirien joukkueen sarjaan H60 ja saavutuksena oli sarjan ylivoimainen voitto ja Suomen mestaruus joukkueena. Toiseksi sijoittunut Suur-Savo jäi 15 pisteen päähän. H60 sarjan joukkuevoittotuloksella 763 olisi sijoittunut yleisessä sarjassakin hopealle.

50 m perinnepistoolin mitalikolmikko. 1. Stm Reijo Heikkilä 284 2. Kers Tapio Heikkonen 276 3. Maj Pirkka Juntunen 263 4. Maj Tapio Paappanen 258
50 m perinnepistoolin mitalikolmikko.
1. Stm Reijo Heikkilä 284
2. Kers Tapio Heikkonen 276
3. Maj Pirkka Juntunen 263
4. Maj Tapio Paappanen 258

Tapio Harju pokkasi vielä molemmista kiväärilajeista (150 m 3×10 ls ja 300 m 30 ls) henkilökohtaiset pronssimitalit sarjassa H70. Keski-Suomen menestys oli ensimmäisen päivän osalta erinomainen.

Perinnekiväärin kenttäammunnan mestari Tapio Harju

Sunnuntaina 22.5. menestys jatkui. Kaksi henkilökohtaista mestaruutta tuli Keski-Suomeen. Kiväärin kenttäammunnan 3×10 ls:n kilpailun H70 sarjan voitti saarijärveläinen Tapio Harju. Hän saavutti vielä henkilökohtaiset pronssit perinnekiväärin 3×10 ls:n/150 m:n ja perinnekiväärin 30 ls:n/300 m:n kilpailuissa. Raimo Ranta ampui H70 sarjassa pistoolikuvioammunnan mestariksi. Päivän päätteeksi H60 sarjan joukkue Raimo Ranta, Tapio Paappanen ja Tapio Harju sijoittui pistoolin kuvioammunnassa pronssille.

Kilpailussa oli mukana 160 osallistujaa. Perinneasekilpailun suosio on kasvanut viime vuosina reserviläisten keskuudessa. Jotain ”jännäähän” siinä on kun yritetään vanhoilla aseilla osua tarkasti tauluun. Täydelliset tulokset on luettavissa ResUL:n verkkosivuilta. Poimintoja keskisuomalaisten saavuttamista tuloksista löytyy verkkosivustomme tulokset sivun linkistä.