Maanpuolustusjuhla Konnevesi

Maanpuolustusjuhla 2018, Konnevesi

Tikkakosken varuskunnan saapumiserän 2/18 valatilaisuusuus, paraati ja 33:s Keski-Suomen  maanpuolustusjuhla oli lauantaina 28.7.2018 Konnevedellä. Säänhaltija oli suopea ja järjesti juhlapäivään pilvisen sään – onneksi!.

Päivän ohjelma alkoi klo 8 lipunnostolla Lapuanmäen koulun pihalla ja kalustonäyttelyiden pystyttämisellä.  Perinteiseen seppeleenlaskuun Konneveden haustausmaalla osallistui ryhmä reserviläisiä kantaen veteraanijärjestöjen lippuja lippulinnassa ja Suomen lipun kantajien ryhmässä. Ilmavoimien soittokunta ja Konneveden reserviläisten kuoro vastasivat tilaisuuden musiikillisesta puolesta. Tilaisuudessa laskettiin havuseppeleet 45:n Isänmaan puolesta kaatuiden ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeille.

Paraatikatselmus, kenttähartaus ja sotilasvala tapahtui Konneveden jalkapallokentällä. Paraatikatselmuksen suoritti Ilmasotakoulun johtaja eversti Mikko Punnala ja paraatia komensi everstiluutnantti Jukka Tirkkonen. Tilaisuutta seurasi kutsuvierasaitiossa viisi veteraania.  Tikkakosken varuskunnan 338 alokasta ylennettiin tilaisuudessa lentosotamiehiksi.

Tilaisuuden jälkeen siirryttiin seuraamaan Kauppatielle ohimarssia. Ohimarssin vastaanotti Konneveden kunnan edustajat ja evesti Mikko Punnala.  Ohimarssin alkaessa nähtiin Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskoneiden ylilento. Merkille oli pantavaa, että ohimarssin alkaessa neljä veteraania nousi ryhdikkäästi seuraamaan ohimarssia.

Paraatin jälkeen oli tarjolla valalounas varusmiehille, omaisille ja reserviläisille Lapuanmäen koulun pihalla. Kahvia ja munkkeja sai ostaa Luonetjärven sotilaskotiyhdistyksen myyntipisteistä.

Kalustonäyttelyssä  esiteltiin myös Keski-Suomen reserviläispiirien, maanpuolustusnaisten ja Naisten Valmiusliiton  toimintaa yleisölle. Ääneseudun Reserviupseerinen ekoammuntapiste veti jälleen ekoaseen kokeilijoita jonoksi asti.

MPK:n järjestämälle tulikurssille osallistuneet kurssilaiset  hoitivat veteraanijärjestöjen sekä maanpuolustusjärjestöjen lipuista muodostetut lippulinnat.  Lippulinnat osallistuivat seppeleenlaskutilaisuuteen veteraanilippujen kanssa sekä Sotilasvala -tilaisuuteen että ohimarssiin sekä  pääjuhlaan kaikilla lipuilla.

Juhlapäivän päätteeksi oli Konnevesisalissa  Keski-Suomen 33. maanpuolustusjuhla. Tilaisuuden ohjelmassa mm. oli puheita, musiikkiesityksiä ja huomionosoituksia. Keski-Suomen reservipiirien ikuisesti kiertävä tiedottamisen palkinnon ”Majurin Mediamaljan” saaja oli tietokirjailija Mikko Porvali. Aiheesta lisää tulevassa Keski-Suomen Maanpuolustaja -lehdestä 3/2018 – lehti ilmestyy 20.9.

Ensi vuonna valatilaisuus, paraati ja Maanpuolustusjuhla on Saarijärvellä.

 

kuvat ja teksti: Eila Keinonen, verkkotoimittaja
Aihe(et): Yhdistysten uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Kommentointi on suljettu.