Sota- ja kulttuurihistoriallinen retki Äänisen rannoille

Kesäkuussa 12.-15.6. 2018  sota- ja kulttuurihistoriallinen retki suuntautuu tällä kertaa Äänisen länsirannan, Syvärin, Aunuksen ja Laatokan Karjalan kohteisiin. Veteraani- ja perinnetoimikunnan järjestämälle nelipäiväiselle matkalle 12. – 15.6. 2018 on ilmoittauduttava 21.4. mennessä.

Syvärin virta Äänisen ja Laatokan välillä on edelleen tärkeä niin tavara- kuin turistiliikenteellekin. Kuvan rahtialus matkalla kohti Syvärin voimalaitosta ja edelleen Lotinanpellon kautta Laatokalle.

 

Entiseen tapaan matkataan täyshoidolla hinnan sisältäessä matkat tilausajobussilla, majoitukset 2 hh, ruokailut, ryhmäviisumin, lautta- ja pääsymaksut ja tauot kahvituksen kera. Kokonaishinta on 530 euroa, jos lähtijöitä on 30 ja 570 euroa, jos mennään 25 henkilöllä. Keski-Suomen Maanpuolustajan viime numerossa ollut reittisuunnitelma on entisellään eli

  • lähtö 12.6. Jämsästä klo 03.00 ja Jyväskylän Harjukadulta klo 04.00. Kotimaan puolella ajetaan pääteitä 9, 23 ja 6 Varkauden ja Joensuun kautta Tohmajärvelle ja edelleen Värtsilään rajalle. Omakustanteinen kahvitauko Varkaudessa ja hintaan kuuluva varhaislounas Tohmajärvellä.
  • Rajan jälkeen ajetaan reittiä Ruskeala – Läskelä- Käsnäselkä (vanha raja)- Kolatselkä (kahvit) – Vieljärvi – Prääsä – Petroskoi. Majoittuminen, päivällinen ja aamiainen hotelli Severnajasasa (Pohjola).
  • 13.6. Lähtö aamiaisen jälkeen klo 08.00 reitille Puujoki – Soksu – Soutjärvi _ Ruoppaoja – Voznesenja (lautta)- Podporoze (lounas) – Syvärin voimalaitos ja Lotinanpelto. Majoittuminen, päivällinen ja aamiainen Petrovskij-hotellissa.
  • 14.6. klo 08.00 lähtö hotellilta kohti Syvärin luostaria, jossa opastettu kierros. Sen jälkeen matkalle kohti PSS_asemaa ja Aunuksen kaupunkia, jossa lounas kahvila Pampushkassa. Matka jatkuu Nurmoilaan ja edelleen Laatokan rantatietä kohteina Tuulos – Vitele – Rajakontu – Salmi (kahvit)-Pitkäranta – Läskelä – Kirjavalahti – Sortavala. Majoittuminen, päivällinen ja aamiainen hotelli Piipun Pihassa, jossa myös 15.6. kiertoajelun jälkeen lähtölounas. Sitten suunta rajalle ja Suomeen.

Matka tehdään ryhmäviisumilla, jonka hakemuskaavakkeet lähetetään ilmoittautuneille laskutuksen yhteydessä. Vuosiviisumin omaavilta vähennetään kokonaishinnasta 62 €. Tieto siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Äänisen länsirantaa asuttaneet vepsäläiset olivat kuuluja puu- ja kivirakentajia. Puinen talo on komea, mutta pellollaan seisonut isäntä turhan vähäpuheinen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulee tehdä 21.4. mennessä sähköpostilla pertti.rahikainen(ät) pp.inet.fi. Tarvittavat tiedot: nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero ja kyytiintulopaikka: Kyytiin pääsee myös pääteiden varrelta. Ajoaikataulu tiedotetaan tulijoille.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän 15.6. jälkeen. Viisumihakemukseen tulee liittää vakuutusyhtiöstä saatava todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja yksi tuore passikuva. Hakemus on esitäytetty ja mukana ovat ohjeet.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on vanhaan tapaan Pohjolan Matka ja sotahistorian oppaana evl. evp Hannu Koskinen.

Hotelleissa on rajoitetusti yhden hengen huoneita ja niistäkin lisämaksu (yhteensä noin 80 €), joten tuttu matkakaveri mukaan kimppakyytejä unohtamatta. Sota- ja kulttuurihistoriallinen matka on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille säätyyn ja sukupuoleen katsomatta eikä edellytä myöskään järjestöjen jäsenyyttä.

Tervetuloa varmasti kiinnostavalle ja antoisalle matkalle !

Pertti Rahikainen
puh. 0400-259 469
veteraani- ja perinnetoimikunta

Kuvat:
Puu-ukko pellolla ja laiva Syvärillä, Pertti Rahikainen

Aihe(et): Pääuutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Kommentointi on suljettu.